Sunday, April 26, 2009

Pesta Buku Antarabangsa 2009

Minggu ni dah 2x aku pergi Pesta Buku nih.. 1st time hari Isnin lepas, sengaja aku cuti sbb nak elak dari kesesakan org pastu ingatkan x nak pergi lagi dah. Akhirnya aku decide pergi gak hari ni, Ahad, sbb ada lagi yg aku x explore ari tuh.. Ramai n penat giler.. Atleast aku puasla walaupun majalah Rasa Oktober tu xde, huhuhu... Anyway ini memang event tahunan aku x kisahla 1x or 2x aku pergi tapi hakikatnya aku memang akan pergi tiap2 tahun.. 1st time ari tuh aku beli novel sebiji.. Ari ni aku beli paper bag, 3 novel n 1 magazine.. Nasib baik aku beli paper bag, kalo x jenuh aku nak menjinjingnya..

Minggu ni gak aku ader sekali berselisih dgn mamat yg selalu pandang aku tuh.. Kebetulah aku terpandang dia, tapi bila perasan yg dia sedang pandang aku dan aku x berani nak renung lama so aku pun alihkan pandangan aku.. Abis aku kena sakat dgn member aku tuh.. Nak jodohkanla kunun... Aku sebenarnya x sangka yg aku ade peminat hehehe ;P

Location: at home
Mood: calm

Friday, April 17, 2009

Minggu yg PELIK n MENGARUT

Perhatian!! Ini adalah segmen luahan hatiku. Nak baca teruskan, taknak baca silalah tutup n3 ni, tiada siapa yg menghalang.

Minggu ni memang minggu yg pelik n mengarut dlm hidup aku.. Kenapa?Apa?Bagaimana?

Aku dah mula sukakan org yg pernah aku x berapa nak suka dulu.. Memangla dulu aku x suka sgt kat dia sbb dia 'dera' aku time wat kerja 'buruh' dulu tp entah kenapa tetiba aku jadi suka kat dia plak.. Betullah kata org, bila kita x suka sgt kat seseorg tu lama2 kita akan jadi suka dan kalau kita suka sgt kat seseorg tu lama2 kita akan bencikan dia plak... Itulah yg terjadi pada aku...

Maybe sbb selalu selisih dgn dia time balik kot yg menyebabkan aku boleh suka kat dia plak.. Pernah sekali member aku cakap yg dia senyum kat aku.. Aku x perasan sbb aku x pandang dia pun, tp aku x nak salah anggap so cakaplah maybe dia senyum kat org lain ke or dia tgh senyum sensorg ker mana tau kan... Tp lama2 baru aku perasan, setiap kali aku selisih dgn dia, mesti dia pandang aku.. Padahal bukannya kitaorg kenal pun... Jln tu plak bukannya ramai org lalu dan sekeliling aku memang xde org pun..

Minggu ni cuma beberapa kali je terserempak dgn dia.. Entah kenapa aku jd mcm rindu kat dia plak.. Memang pelik n mengarut kan?? X taula apa nak jd dgn aku nih..

Location: at home
Mood: calm
Terima kasih kerana sudi membaca n3 ini.
Posted by MZ