Monday, August 31, 2009

Cinta Ini Membunuhku pt. 2

Baru2 ni dia ada hubungi aku lagi.. Aku x layan satu pun... Aku tahu kalo aku check email dia mesti online(kdg2 la) tapi entah kenapa aku online gak chat aku tuh... Pastu bila dia tegur baru tau aku x boleh... Aku belum bersedia utk berhadapan dgn dia lagi... Maupun bertegur sapa dgn dia... Hatiku akan terasa sakit kembali... Aku menjadi sebak & sedih semula... Hampir setahun lebih dia x hubungi aku n aku dah mula biasakan diri tanpa kehadirannya tiba2 dia muncul kembali... Utk apa?? Utk menambahkan pedih luka lama?? Dia kata dia mintak maaf.. Dia mintak berilah dia peluang utk mintak maaf... Aku x sure dia nak mintak maaf utk apa... Adakah utk segala yg dia pernah buat kat aku dulu or utk x pernah hubungi aku selama setahun lebih?? Kali terakhir aku jumpa dia setahun yg lepas dia mana ada dtg jumpa aku ke apa, tegur apatah lagi.. Sekarang dia baru sibuk2 nak tegur aku... Aku rasa kalo dia x cari aku or x tegur aku langsung pun aku x kisah.. Lagi bagus.. X lah menyeksa diri aku nih... Aku pun pelikla... Aku tahu yg dia cari aku tapi aku masih lagi menjurus ke arah itu(membiarkan dia jumpa aku)... Sepatutnya aku terus sembunyi dan berdiam diri ke tapi aku still meng'expose' diri ini kpdnya.. Hati ini benar2 nak berhadapan dgn dia tapi aku tahu yg aku belum mampu nak berhadapan dgn dia, belum bersedia lagi... Apa kena dgn aku tah...

Location: at home
Mood: confused
Posted by MZ

Sunday, August 23, 2009

Cinta Ini Membunuhku..

Perhatian!! Ini adalah segmen luahan hatiku. Nak baca teruskan, taknak baca silalah tutup n3 ni, tiada siapa yg menghalang.


Aku baru je lepas bukak email tadi.. Tiba2 ade request utk chat.. Dan ia drpd org yg pernah lukakan n kecewakan aku dulu... Aku pun bukakla msg dia.. Dia tanya aku apa khabar.. Katanya puas dia cuba cari aku..Pastu taip nama aku.. Aku biar je dia yg berkata2 kemudian aku terus log off... Aku pun satu, x patut bukak msg tu in the first place lg.. Tapi entah nape tgn ni gatal pegi bukak gak msg tu... Aku ingatkan dah lama punya msg rupanya dia tgh online... Apa yg dia nak lg sebenarnya?? Buat apa dia cari aku lg setelah apa yg dia telah buat padaku dulu... Aku jd sebak & sakit hati bila dia ckp mcm tu... Walaupun aku dah maafkan dia tapi aku masih teringat apa yg dia pernah lakukan padaku dulu... Bak kata org luka dah sembuh tapi parut tetap ada.. Lagipun dah setahun lebih kenapa baru sekrg dia msg aku pdhal bukannya xleh email ke apa kan... Tapi kalau aku dah maafkan dia kenapa aku bertindak sedemikian?? Patutnya aku bleh buat mcm tiada apa yg berlaku tapi aku x bleh.. Maybe aku masih x dpt nak maafkan dia lg sepenuhnya... Hatiku masih sedih lg... Dahla aku dipermainkan oleh org yg aku suka baru2 ni dan kebetulan org tu satu ofis dgn aku, tapi aku masih bleh bertahan utk berhadapan dgn dia... Sekarang 'dia' plak muncul balik untuk apa??

P/S: Pagi 24hb aku bukak email, ada msg simpanan. Siap bgtau lg yg hp dia ilang pastu semua no xleh trace so dia bg no phone dia suh aku contact dia balik... Jgn harapla, lgpun aku dah terdelete msg tu so aku x igt no phone dia..

Location: at home
Mood: sad
Music: Cinta Ini Membunuhku by D'Massive
Terima kasih kerana sudi membaca n3 ini.
Posted by MZ