Friday, December 31, 2010

Happy New Year 2011

Hari ni cuti sebab hari Selasa lepas Malaysia main bola dan menang. Aku tgk la sekejap2. Pada mulanya aku tak tahu menahu pasal cuti nih. Aku dpt tahu pun dari fb. Sumenya kata syoknya cuti. Aku try la cari dlm paper, tak pulak jumpa. Pastu adik aku sms kata Jumaat cuti siap bagi gambar paper The Sun. So kiranya Jumaat cutilah, PM yg bagi.. Baru je berharap cepatla hari Jumaat supaya boleh cuti. Tapi sekarang tak payah tunggu sebab Jumaat dah cuti. Horey!! Tahniah team Malaysia sebab menang lawan bola dgn Indonesia. Macam2 berita yg kuar tapi dah menang kan...

Well, tak lama lagi dah nak masuk 2011. Tapi aku still mcm ni gak. Masa awal tahu dulu aku pernah cakap yg aku akan jumpa cinta hatiku tahun ini. Well. itulah kata hatiku. Tapi... betul ke ini yg dinamakan cinta??Kalau inilah yg dinamakan cinta so memang betullah aku dah ketemunya, tapi kalau bukan kiranya gerak hatiku silaplah. So yg mana satu sebenarnya?? Konfiusla aku. Anyway, selamat tinggal 2010 and welcome 2011.

Location: at home
Mood: sad

Tuesday, December 14, 2010

Buhsan

Malas tul nak gi keje arini...Dahla sampai dari Langkawi mlm tadi pastu pagi nak kena gi keja plak...Mungkinla sbb masih lagi mood bercuti tapi mmg buhsan tahap gaban dah nie...Sampai nak buat keje pun mmg dah malas dah...Bila aku nak dapat keje kat tempat lain nih??Dah 2 minggu dah aku keje kat tempat baru nih..Ingatkan mula2 je tapi sampai ke arini masih terasa kebohsanan...Dahla aku sensorang je kat ofis ni...Ade sorg lg staff pun mcm x sesuai je nak ajak berborak ke apa...Kdg2 tu rasa rindu kat ofis lama, rasa mcm nak balik je kat ofis lama...-sigh-

Hari Jumaat lepas aku berangkat ke Langkawi...Ada family day ofis lama...Mulanya mcm malas je nak gi sbb aku kan baru je keje asik mintak cuti je...Inteviu S.P.A tu pun aku cuti gak ni gi family day nak cuti lagi...Tapi terpaksa gi lah sbb kena paksa...Pastu kena tunggu kat KL plak...Tapi bila aku sampai xde sape pun yg tunggu kat situ..Pastu last2 kena tunggu kat tempat lain plak...Ni yg buat aku lg malas nak gi...Apelah...Tapi aku pegi gak...Bestla gak...Sampai sana dlm kul 6am tapi berhenti Subuh dulu....Sampai kat jeti dlm kul 7am...Sarapan dulu pastu baru naik bot...Dah sampai kat Langkawi pegi shooping jap pastu baru check-in hotel...Oklah...Ptg plak nak gi main games kat Pantai Cenang...Ombaknya besar2 gak...Walaupun hujan dari pagi tapi tu x menghalang kitaorg gi main...Alah ptg tu dah cerah dah, siap panas terik lagi...Punyalah penat main game, mlm plak diaorg nak buat persembahan...Sumer muke dah letih so sape je yg nak buat persembahan tu...Mcm tau2 je, ade masalah teknikal plak so x jadilah persembahan...Cuma makan dan bagi hadiah jelah...Esok plak nak check-out so tido dulu baru kemas2 beg balik...Paginya pegi 1/2 day tour...Seronok gakla..Dapat naik bot, tgk gua kelawar,makam mahsuri pastu check-in kat kondo plak...Dekat dgn pekan, so senang nak shooping...Tapi punyalah lama baru dpt check-in...Ptg aktiviti bebas so kitaorg gi Undewater World...makan siap2 pastu gi shooping lagi...Mlm baru balik kondo...Pagi plak lepas breakfast kitaorg gi jln2 kat Dataran Lang, amik gmbr la konon tapi malas lah aku...Akhirnya balik kondo siap2 nak check-out...Punyalah byk brg nak bawak balik...Berat rasanya beg nak tarik...Naik bot dlm kul 1pm...Siap tido tu, ngantuk sbb nak tido kat kondo x sempat...Tapi sakit kepala la sket...Naik bas, berhenti Zohor, baru teruskan perjalanan...Berhenti makan...Mlm baru samapi KL...Aku turun kat Jalan Duta...dekat sket...Tapi rasa mcm x puas je gi sana...Mcm x nak balik lg...-sigh-

Thursday, November 25, 2010

Akhirnya...

Perhatian!! Ini adalah segmen luahan hatiku. Nak baca teruskan, taknak baca silalah tutup n3 ni, tiada siapa yg menghalang.

Dapat gak aku keje lain..Akhirnya aku akan berhenti dari ofis lama nih...Org tu call aku pagi tanya aku still nak keje kat situ ke...Aku pun terus setuju jelah..Dia tanya bile bleh start, aku ckpla 1hb...Yess...Mcm x percaya je aku nak berhenti dah...Kebetulan 'dia' pun sama gak berhenti dgn aku...Alaaa lepas ni aku x dpt la jumpa dia lagi...Tapi gaya dia mcm x berminat pun dgn aku...-sigh- Entahla...Aku pun konfius gak dgn signal dia sebenarnya...Sekejap mcm berminat sekejap mcm x berminat...Entahlah...Aku pun mcm dah give up je dgn dia ni...Kawan aku pun ckp dia nih slow la...Kalau ade jodoh adelah, kalau xde nak buat camner kan...Mcm x nak je berhenti tapi kontrak dah nak abis dah...Kalau sambung pun takat nak tutup akaun je...Balance kan stastistik yg x berapa nak betul tuh...huhuhu...Sedih rasanya nak tinggalkan sumer ni tapi apakan daya...
Terima kasih kerana sudi membaca n3 ini.
Posted by MZ

Monday, October 4, 2010

-No Title-

Perhatian!! Ini adalah segmen luahan hatiku. Nak baca teruskan, taknak baca silalah tutup n3 ni, tiada siapa yg menghalang.

Lama dah x update.. Bukan sebab apa cuma malas dan x sempat nak update... Puasa dah abis, raya pun nak abis.. Sekejap je masa berlalu... Hatiku pun sama berubah, berlalu pergi... Yang lama dilepaskan datang pula yang baru... Sejak aku jarang jumpa mamat tu aku rasa macam dah x kisah lagi dah pasal dia... Aku pun macam dah x amik peduli pun kalau nampak dia... Iyelah, dia masih macam tu.. Masih xde tindakan pun.. Aku plak jarang sgt jumpa dia so macam mana nak bertindak... huhuhu... Tapi dalam aku x kisah tu sempat lagi aku kisah pasal orang lain.. Dia berada sgt dekat dgn aku... Sebelum ni aku x bleh nak terima dia sebab aku x biasa sgt dgn dia... Tapi semakin hari semakin dekat plak aku rasa... Tambahan plak bila aku dah tahu sket pasal dia dan family dia baru2 ni, membuatkan aku rasa macam nak tahu lebih lagi pasal dia... Membuatkan aku lebih tertarik pada dia... Walhal dulu aku x dpt nak terima dia sebab terlalu dgr sgt cakap orang... Akhirnya aku dah mula menerimanya... Kalau ditakdirkan dialah jodoh aku, akan aku terima dengan hati terbuka... Selama ni aku x perasan langsung... Sekarang nie baru aku perasan... Yang dia memiliki hampir semuanya yang aku angankan... Berpelajaran, beriman, berkulit cerah, tinggi, ada kenderaan sendiri dan yang penting satu negeri... Cuma xde rumah sendiri sebab dia tinggal dgn family dia dan kerja tetap sebab dia kerja kontrak gak... Itu no.2... Tapi yang penting kebanyakan yang aku cari ada dalam dia... Kenapa aku bleh x perasan sebelum nih?? Tapi masalah sekarang, dia plak macam x berminat dgn aku... Iyelah aku ni biasa2 je, x cantik sgt pun... Manalah dia nak pandang aku ni... huhuhu... Seksanya sukakan seseorang yang xde perasaan kat kita... Terasa sakit hati ini bila x dapat memiliknya... Uwwaaa....

P/S: Aku sukakan lelaki yg berjari runcing, kebetulan plak dia memiliki jari yg runcing. Hmmm...
Terima kasih kerana sudi membaca n3 ini.
Posted by MZ

Thursday, August 5, 2010

Bento@Bekal 5


Ni plak adalah bekal aku utk arini...  Nasi dgn cheese yg ada muka, salad dgn nuget ayam... Tu je...

Monday, July 26, 2010

Bento@Bekal 4

Bekalku utk arini... Nasi dgn sosej bentuk ketam, salad dgn tomato, kepingan daging ayam dan telur puyuh yg ada muka dan sup yg diletak ayam scallop, seaweeds, tomato dan crouton yg buat sendiri...

Saturday, July 17, 2010

Holla

Lama tak update.. sibuk sket and a bit of lazy (hehehe...) Semalam baru received barang yang aku order last week.. Its a Hello Kitty makeup set... Brushes, mascara and eyeliner... Beli online from Angelinajoyce's Shop. Nak try test je but actually its kinda cute... Maybe will buy again later...
Semalam during luch hour me and a friend of mine went to this floral festival at Putrajaya... So many beautiful flowers and they also create a forest theme of flowers where you can feel like walking in the forest but with decorative flowers in it... End on this Sunday, so it's worth it...


Location: at home

Saturday, June 26, 2010

Goodbye all...

Perhatian!! Ini adalah segmen luahan hatiku. Nak baca teruskan, taknak baca silalah tutup n3 ni, tiada siapa yg menghalang.

Memang confirm, kontrak x akan sambung lagi lepas nih... Tu pun maybe abis awal... So maknanya aku cuma ada 5 bulan or kurang sebelum aku abis kontrak sebab lepas tu aku dah x jumpa mamat tu lagi... Tu yang buat aku sedih nih... Iyelah kalau x jumpa lagi, x bestla... Dahla susah sangat nak terserempak dgn dia, pastu x jumpa lagi plak lepas nih... Macam mana nak kenal kalo jarang jumpa?? Susahnya... Kadang2 aku rasa macam dah malas dah, dah giveup dgn dia... Tapi bila nampak dia aku jadi bersemangat balik... Masalahnya sekarang, aku dah jarang jumpa dia, so macam mana nak bertegur sapa kemudian berkenalan kemudian jadi mesra ke... Arghh!! Tolongla... Kenapalah aku bleh suka+rindu kat dia yg aku x berapa nak kenal nih??

P/s: Best plak tgk citer GLEE nih...
Terima kasih kerana sudi membaca n3 ini.
Posted by MZ

Tuesday, June 8, 2010

Bento@bekal 3


 Ini adalah my bekal for today... Alah simple je... Cuma x berapa nak jadi jelah... X kisahlah, asalkan boleh makan.. Hehehe

Location: at office

Thursday, May 27, 2010

Bento@bekal 2

I bought this meal at Jusco Midvalley... On the next morning, I just heat up and transfer them to a nice bento box... Bolehla... Cuma tambah blueberries and a sushi for my new cute bento box (gambar katak...)

Location: at office

Saturday, March 6, 2010

Bento@bekal..

This is my first attempt... Nak kata bento mcm bukan tapi ade gakla ala2 gitu... Kena improve lagila...
Location: at home
Mood: happy, hungry

Sunday, February 28, 2010

Urmmm...

Perhatian!! Ini adalah segmen luahan hatiku. Nak baca teruskan, taknak baca silalah tutup n3 ni, tiada siapa yg menghalang.

Dulu aku x suka langsung kat dia tapi lama kelamaan aku mula sukakan dia... Aku pun pelik dgn diri aku nih... Maybe sbb dah jarang jumpa@selisih dgn dia membuatkan aku mencari2 bayangnya, membuatkan aku rindu padanya... Apa, rindu??!!! Pelik2... Ada org cakap kat aku yg dia satu bas dgn budak ofis aku tu... Ada org cakap yg dia x betul sbb suka senyum2 kat org terutama sekali perempuan la... Pada mulanya susah sket aku nak percaya tapi makin lama semua tu masuk akal.... Aku pernah nampak dia tgh tunggu bas, dan x silap aku berdekatan dgn budak ofis aku tgh tunggu bas gak... Pastu aku pernah tanya budak tu ada x lelaki naik bas dia.... Ada katanya, dan salah seorang darinya adalah orang x berapa nak betul sket sbb suka senyum2 kat orang... X mungkin la mamat tuh tapi bila difikir balik, mungkin iya... Maknanya dia nih suke senyum kat perempuan cantik je kot... Macam laki miang je plak... But that won't stop me to like him... Urghh, I don't know... Apa yg aku tahu, sekarang nih aku sentiasa mencari bayang dia... Sah aku memang dah angau dah... At least aku dah boleh mulakan hidup baru... Walaupun aku masih x tau siapa dia sebenarnya... Kononnya nak buat mcm gila bayang sketla, main2 mata dgn dia ke... Tapi kalau dah jarang jumpa mcm mana aku buat mcm tu???

Oh ya, dulu kan aku pernah setkan lagu utk org yg aku suka... So ni ada tambahan...
A : Bencinta-Faizal Tahir
F : Ah Nayo-Lisa, Hanya Kau Yang Mampu-Aizat, Aku Masih Setia-Dia Fadila, Cuba-Faizal Tahir, Pakai Buang-Stacy
N : Cinta Ini Membunuhku-D'massive
??? : Ku Pinjam Satu Bintang-Alyah&Riz, Nobody-Wonder Girls

Location: at home
 Terima kasih kerana sudi membaca n3 ini.
Posted by MZ

Sunday, February 21, 2010

Jalan2 beli barang...

Semalam pergi The Curve kat Mutiara Damansara tuh... Temankan my sister je... Tak pernah sampai pun kat The Curve kecuali Ikea... So ini kiranya first time laa.. Naik lrt ke Kelana Jaya, stesen terakhir sekali, pastu naik shuttle bus ke The Curve... Jauh gak perjalananku nak ke sana... huhuhu...

Sebenarnya tak plan pun nak beli apa2 tapi terbeli jugak... Ada satu kedai ni nama Daiso ke apa tah, dan ia ada banyak barang dalam kedai tu. Pastu semuanya berharga RM5 sahaja!! Kebetulan plak ada barang yang aku minat nak kumpul iaitu aksessori untuk bento... Sukernya... Sebenarnya dah lama nak try buat bento nih tapi xde idea... Pengaruh adikku la nih... Anyway, seharian berjalan kat sana.. E@Curve, Ikano.. Balik around 5pm.. Tapi mmg best la..


Location: at home
Mood: excited

Saturday, February 13, 2010

Sedihnya citer nih

Apesal asik citer pasal mati jer nih?? Dahla citer Tari Tirana tu si Neo mati... Sedih plak rasanya... Iyelah bayangkan kalo org yg kita syg mati kena langgar pastu kat depan mata plak tuh... Dahla diaorg nak bertunang x lama lg... Huhuhuhu... Tu satu, satu lagi citer Ghost Whisperer... Jim akhirnya mati kena tembak oleh polis yg sepatutnya x bleh main tembak je... Dahla aku suke tgk Jim dgn Melinda tu... Suami idaman perempuan... Caring, loving, very understanding... Walaupun dia x bleh tgk hantu tp dia bleh hidup dgn Melinda yg dpt tgk roh org dah mati... Kira bagusla tuh sbb bkn senang nak jumpa org yg dpt memahami kita walhal dia x melaluinya... Dua2 citer nih aku tgk sambil mengalir air mata... Tapi yg bagi kesan mendalam ialah kematian Jim...

Location: at home
Mood: sad

Monday, February 1, 2010

Jalan2 @ Times Square

Semalam kuar dgn ofismate.. Kitaorg dah lama plan nak kuar sama tapi asik x jadi je so kali ni jadilah nampaknya... Kitaorg jln2 kat Times Square... Janji jumpa kat KL Sentral pastu naik monorel ke sana.. Kononnya nak tgk wayangla, citer Adnan Sempit... Dah book awal2 dah... Tapi sampai lambat sket je... Sempat lagi pun nak amik tiket aper... Cuma org yg jaga kaunter tu je kerek sket... Siap pesan lain kali dtg awal sket... Aku pernah lambat amik tiket kat KLCC dulu tapi xde plak org tu cakap mcm tu tapi kat TS nie.. Hampeh.. Tapi dapat gakla amik tiketnya... Pastu kitaorg gi jenjalan jap... Tak lama pastu baru masuk GSC... Nak cari seat plak payah... Mane x nya, cari dlm gelap manelah nampak... Bile dah jumpa plak salah no. seat... Ofismate aku tulah... Dia kata dok je dulu... Aku risau kot2 la kalo tuannya dtg nak dok tempat tu... Memang betul pun... Tuan asalnya dah dtg nak claim tempat tu... Ofismate aku tu pun ape lagi, terus blah... Dahla beli air pun aku tertumpah kat situ... Nasib baik popcorn ade lagi :-( Tapi tgh2 tgk citer tu aku terfikir... Mesti best kalo aku ni tgh tgk wayang dgn dia... Bilalah nak merasa perasaan tu?? Kelakar gakla citer tu...

Balik plak gi Petaling Street... Aku nak gak cari cd SS501dgn BOF The Making tu... Memandangkan SM Plaza tu dah tutup terpaksala cari kat PS... Aku cuma jumpa vcd BOF tapi aku jumpa vcd SS501 yg lain... Cari yg lain jumpa yg lain... Agaknya x sampai M'sia lagi kot... Nasib baik arini cuti... Penat tul ari nih...

Location: at home
Mood: exhausted

Sunday, January 24, 2010

Akhirnya aku beli gak


Semalam pergi MPH Midvalley... Bukan apa tapi nak cari gak Diari Cinta tuh... Bulan lepas jumpa kat MPH Alamanda and Alpha Angle but dunno why I didn't buy it even though love at first sight... Tu lah, lain kali terus beli je... Bila dah x jumpa baru nak nyesal... And what a relief, I found it at MPH Midvalley... So happy yet so excited... Diari tu kind of attractive la... Tambahan plak Diari Cinta (masih lagi mencari cinta) plak... I just feel like that I have to buy it... My instinct keep saying that this year will be my lucky year (dalam cinta la..) so that's why la I must beli this diary... Alhamdulillah, dapat gak apa yg aku cari... Harganya RM13.90. Okaylah... Cannot wait to write in it... Ada bykla kata2 cinta dlm nih.. One of my favourite is "Jika kita mahu belajar untuk mencintai, pertama kita harus belajar untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan hati kita. Mencintai bererti melepaskan rasa takut, curiga dan ego." Itulah what I'm trying to do, forget the past... Tapi mampukah aku untuk melepaskan masa silam yg menyakitkan tu??

Location: at home
Mood: excited

Friday, January 1, 2010

Happy 2010!!

Pejam celik dah masuk tahun baru dah... Nak buat azam baru rasanya azam yg sebelum2 nih masih x tertunai lagi so... Biar jelah yek... Tapi yg pasti, tahun ni aku dapat rasakan ada sesuatu yg berbeza... Ada sesuatu yg menarik akan berlaku tahun ni... Gerak hati aku mengatakan aku akan menemui cinta yg dicari2 selama ni... Aku pun x tau kenapa, maybe sbb aku dah minat kat mamat tu kot... Iyelah bukan selalu dpt jumpa org minat kat kita nak2 org mcm aku nih yg x ramai peminat... Huhuhu... So I wanna give it a try... Manelah tau mungkin dialah org aku cari2 selama ni kan.... Masa aku jln2 kat MPH Alamanda aku jumpa 1 diari nih... Diari Cinta namanya... Diari yg ada kata2 cinta... Aku dah terpikat tapi x tau kenapa aku x beli... Pastu jumpa lagi kat MPH Alpha Angle tapi x beli gak... Pelikla aku nih... Itu satu, sejak 2 menjak nih aku asik dgr lagu SS501... 1st time aku tgk mv diaorg aku jd mcm tertarik plak... Best apa lagu diaorg... Nih x bleh jd nih... Kena cari cd diaorg nih... Dah addicted dah... Nak gi cari merchandise diaorg lah... Huhuhu...

Location: at home
Mood: excited
Music: SS501 mv's