Sunday, February 28, 2010

Urmmm...

Perhatian!! Ini adalah segmen luahan hatiku. Nak baca teruskan, taknak baca silalah tutup n3 ni, tiada siapa yg menghalang.

Dulu aku x suka langsung kat dia tapi lama kelamaan aku mula sukakan dia... Aku pun pelik dgn diri aku nih... Maybe sbb dah jarang jumpa@selisih dgn dia membuatkan aku mencari2 bayangnya, membuatkan aku rindu padanya... Apa, rindu??!!! Pelik2... Ada org cakap kat aku yg dia satu bas dgn budak ofis aku tu... Ada org cakap yg dia x betul sbb suka senyum2 kat org terutama sekali perempuan la... Pada mulanya susah sket aku nak percaya tapi makin lama semua tu masuk akal.... Aku pernah nampak dia tgh tunggu bas, dan x silap aku berdekatan dgn budak ofis aku tgh tunggu bas gak... Pastu aku pernah tanya budak tu ada x lelaki naik bas dia.... Ada katanya, dan salah seorang darinya adalah orang x berapa nak betul sket sbb suka senyum2 kat orang... X mungkin la mamat tuh tapi bila difikir balik, mungkin iya... Maknanya dia nih suke senyum kat perempuan cantik je kot... Macam laki miang je plak... But that won't stop me to like him... Urghh, I don't know... Apa yg aku tahu, sekarang nih aku sentiasa mencari bayang dia... Sah aku memang dah angau dah... At least aku dah boleh mulakan hidup baru... Walaupun aku masih x tau siapa dia sebenarnya... Kononnya nak buat mcm gila bayang sketla, main2 mata dgn dia ke... Tapi kalau dah jarang jumpa mcm mana aku buat mcm tu???

Oh ya, dulu kan aku pernah setkan lagu utk org yg aku suka... So ni ada tambahan...
A : Bencinta-Faizal Tahir
F : Ah Nayo-Lisa, Hanya Kau Yang Mampu-Aizat, Aku Masih Setia-Dia Fadila, Cuba-Faizal Tahir, Pakai Buang-Stacy
N : Cinta Ini Membunuhku-D'massive
??? : Ku Pinjam Satu Bintang-Alyah&Riz, Nobody-Wonder Girls

Location: at home
 Terima kasih kerana sudi membaca n3 ini.
Posted by MZ

Sunday, February 21, 2010

Jalan2 beli barang...

Semalam pergi The Curve kat Mutiara Damansara tuh... Temankan my sister je... Tak pernah sampai pun kat The Curve kecuali Ikea... So ini kiranya first time laa.. Naik lrt ke Kelana Jaya, stesen terakhir sekali, pastu naik shuttle bus ke The Curve... Jauh gak perjalananku nak ke sana... huhuhu...

Sebenarnya tak plan pun nak beli apa2 tapi terbeli jugak... Ada satu kedai ni nama Daiso ke apa tah, dan ia ada banyak barang dalam kedai tu. Pastu semuanya berharga RM5 sahaja!! Kebetulan plak ada barang yang aku minat nak kumpul iaitu aksessori untuk bento... Sukernya... Sebenarnya dah lama nak try buat bento nih tapi xde idea... Pengaruh adikku la nih... Anyway, seharian berjalan kat sana.. E@Curve, Ikano.. Balik around 5pm.. Tapi mmg best la..


Location: at home
Mood: excited

Saturday, February 13, 2010

Sedihnya citer nih

Apesal asik citer pasal mati jer nih?? Dahla citer Tari Tirana tu si Neo mati... Sedih plak rasanya... Iyelah bayangkan kalo org yg kita syg mati kena langgar pastu kat depan mata plak tuh... Dahla diaorg nak bertunang x lama lg... Huhuhuhu... Tu satu, satu lagi citer Ghost Whisperer... Jim akhirnya mati kena tembak oleh polis yg sepatutnya x bleh main tembak je... Dahla aku suke tgk Jim dgn Melinda tu... Suami idaman perempuan... Caring, loving, very understanding... Walaupun dia x bleh tgk hantu tp dia bleh hidup dgn Melinda yg dpt tgk roh org dah mati... Kira bagusla tuh sbb bkn senang nak jumpa org yg dpt memahami kita walhal dia x melaluinya... Dua2 citer nih aku tgk sambil mengalir air mata... Tapi yg bagi kesan mendalam ialah kematian Jim...

Location: at home
Mood: sad

Monday, February 1, 2010

Jalan2 @ Times Square

Semalam kuar dgn ofismate.. Kitaorg dah lama plan nak kuar sama tapi asik x jadi je so kali ni jadilah nampaknya... Kitaorg jln2 kat Times Square... Janji jumpa kat KL Sentral pastu naik monorel ke sana.. Kononnya nak tgk wayangla, citer Adnan Sempit... Dah book awal2 dah... Tapi sampai lambat sket je... Sempat lagi pun nak amik tiket aper... Cuma org yg jaga kaunter tu je kerek sket... Siap pesan lain kali dtg awal sket... Aku pernah lambat amik tiket kat KLCC dulu tapi xde plak org tu cakap mcm tu tapi kat TS nie.. Hampeh.. Tapi dapat gakla amik tiketnya... Pastu kitaorg gi jenjalan jap... Tak lama pastu baru masuk GSC... Nak cari seat plak payah... Mane x nya, cari dlm gelap manelah nampak... Bile dah jumpa plak salah no. seat... Ofismate aku tulah... Dia kata dok je dulu... Aku risau kot2 la kalo tuannya dtg nak dok tempat tu... Memang betul pun... Tuan asalnya dah dtg nak claim tempat tu... Ofismate aku tu pun ape lagi, terus blah... Dahla beli air pun aku tertumpah kat situ... Nasib baik popcorn ade lagi :-( Tapi tgh2 tgk citer tu aku terfikir... Mesti best kalo aku ni tgh tgk wayang dgn dia... Bilalah nak merasa perasaan tu?? Kelakar gakla citer tu...

Balik plak gi Petaling Street... Aku nak gak cari cd SS501dgn BOF The Making tu... Memandangkan SM Plaza tu dah tutup terpaksala cari kat PS... Aku cuma jumpa vcd BOF tapi aku jumpa vcd SS501 yg lain... Cari yg lain jumpa yg lain... Agaknya x sampai M'sia lagi kot... Nasib baik arini cuti... Penat tul ari nih...

Location: at home
Mood: exhausted