Friday, December 31, 2010

Happy New Year 2011

Hari ni cuti sebab hari Selasa lepas Malaysia main bola dan menang. Aku tgk la sekejap2. Pada mulanya aku tak tahu menahu pasal cuti nih. Aku dpt tahu pun dari fb. Sumenya kata syoknya cuti. Aku try la cari dlm paper, tak pulak jumpa. Pastu adik aku sms kata Jumaat cuti siap bagi gambar paper The Sun. So kiranya Jumaat cutilah, PM yg bagi.. Baru je berharap cepatla hari Jumaat supaya boleh cuti. Tapi sekarang tak payah tunggu sebab Jumaat dah cuti. Horey!! Tahniah team Malaysia sebab menang lawan bola dgn Indonesia. Macam2 berita yg kuar tapi dah menang kan...

Well, tak lama lagi dah nak masuk 2011. Tapi aku still mcm ni gak. Masa awal tahu dulu aku pernah cakap yg aku akan jumpa cinta hatiku tahun ini. Well. itulah kata hatiku. Tapi... betul ke ini yg dinamakan cinta??Kalau inilah yg dinamakan cinta so memang betullah aku dah ketemunya, tapi kalau bukan kiranya gerak hatiku silaplah. So yg mana satu sebenarnya?? Konfiusla aku. Anyway, selamat tinggal 2010 and welcome 2011.

Location: at home
Mood: sad

Tuesday, December 14, 2010

Buhsan

Malas tul nak gi keje arini...Dahla sampai dari Langkawi mlm tadi pastu pagi nak kena gi keja plak...Mungkinla sbb masih lagi mood bercuti tapi mmg buhsan tahap gaban dah nie...Sampai nak buat keje pun mmg dah malas dah...Bila aku nak dapat keje kat tempat lain nih??Dah 2 minggu dah aku keje kat tempat baru nih..Ingatkan mula2 je tapi sampai ke arini masih terasa kebohsanan...Dahla aku sensorang je kat ofis ni...Ade sorg lg staff pun mcm x sesuai je nak ajak berborak ke apa...Kdg2 tu rasa rindu kat ofis lama, rasa mcm nak balik je kat ofis lama...-sigh-

Hari Jumaat lepas aku berangkat ke Langkawi...Ada family day ofis lama...Mulanya mcm malas je nak gi sbb aku kan baru je keje asik mintak cuti je...Inteviu S.P.A tu pun aku cuti gak ni gi family day nak cuti lagi...Tapi terpaksa gi lah sbb kena paksa...Pastu kena tunggu kat KL plak...Tapi bila aku sampai xde sape pun yg tunggu kat situ..Pastu last2 kena tunggu kat tempat lain plak...Ni yg buat aku lg malas nak gi...Apelah...Tapi aku pegi gak...Bestla gak...Sampai sana dlm kul 6am tapi berhenti Subuh dulu....Sampai kat jeti dlm kul 7am...Sarapan dulu pastu baru naik bot...Dah sampai kat Langkawi pegi shooping jap pastu baru check-in hotel...Oklah...Ptg plak nak gi main games kat Pantai Cenang...Ombaknya besar2 gak...Walaupun hujan dari pagi tapi tu x menghalang kitaorg gi main...Alah ptg tu dah cerah dah, siap panas terik lagi...Punyalah penat main game, mlm plak diaorg nak buat persembahan...Sumer muke dah letih so sape je yg nak buat persembahan tu...Mcm tau2 je, ade masalah teknikal plak so x jadilah persembahan...Cuma makan dan bagi hadiah jelah...Esok plak nak check-out so tido dulu baru kemas2 beg balik...Paginya pegi 1/2 day tour...Seronok gakla..Dapat naik bot, tgk gua kelawar,makam mahsuri pastu check-in kat kondo plak...Dekat dgn pekan, so senang nak shooping...Tapi punyalah lama baru dpt check-in...Ptg aktiviti bebas so kitaorg gi Undewater World...makan siap2 pastu gi shooping lagi...Mlm baru balik kondo...Pagi plak lepas breakfast kitaorg gi jln2 kat Dataran Lang, amik gmbr la konon tapi malas lah aku...Akhirnya balik kondo siap2 nak check-out...Punyalah byk brg nak bawak balik...Berat rasanya beg nak tarik...Naik bot dlm kul 1pm...Siap tido tu, ngantuk sbb nak tido kat kondo x sempat...Tapi sakit kepala la sket...Naik bas, berhenti Zohor, baru teruskan perjalanan...Berhenti makan...Mlm baru samapi KL...Aku turun kat Jalan Duta...dekat sket...Tapi rasa mcm x puas je gi sana...Mcm x nak balik lg...-sigh-