Thursday, March 3, 2011

Akhirnya...

Setelah sebulan aku memikirkannya, akhirnya dengan rasminya, aku telah berhenti kerja. Semalam aku last day keje. Aku tahu, mesti org akan cakap buat apa berhenti sedangkan xde keje lain yg standby, tapi aku dah lama pikir dah. Makin lama aku kat situ makin stress aku dibuatnya. Byk sgt kekurangan (kurang dr segi kebajikan pekerja) so baik aku berhenti. Sekurang2nya aku bleh rehat jap utk menenangkan mental dan fizikal aku ni hah yg sememangnya yg mcm dah nak gila (tapi belum gila). Buat sekian kalinya aku rasa tenang dok kat umah walaupun masa aku cakap nak berhenti tu boss aku mcm x puas hati (sbb x bagitau awal2, pdhal kata bleh bg notis 24jam so buat apa aku bgtau awal2, nampak sgt mcm x real) dan x suka tapi dia terpaksa merelakan aku pergi gak. Aku bagi alasan yg aku ada masalah peribadi (keje yg x best). Bak kata org kita x nak ada bad relationship dgn bekas majikan kita so sblm aku blah aku pun bagilah kata2 aluan. Time tu ok plak. Aahh!!.. Yg penting aku x perlu nak stress2 lagi dah.
So sempena hari pertama aku jadi penanam anggur, aku masak mi megi bandung. Resepi nie aku amik kat sini tapi aku tambah2 la sket. Kononnya nak tryla letak udang kering dgn tepung jagung bagi pekat sket tp yg pastinya aku x suka letak udang kering sbb x best. Better x letak langsung. Huhuhu. Inilah rupanya bila dah siap. Tinggal nak makan je.

No comments:

Post a Comment

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.