Wednesday, April 27, 2011

Kau Laksana Bulan...

Akhirnya harini dapat gak aku guna pc setelah berminggu2 pc kat rumah aku nie rosak dgn modem2nya sekali..Sampaikan tak dapat nak online langsung.. Tapi ada gak aku online pakai laptop adik aku, cuma sekali-sekala jelah.. takleh pakai selalu...Huhuhu...

Okeh, title arini takde kena mengena dengan mana2 lagu tapi ia adalah tajuk drama bersiri kat TV2 setiap hari Isnin-Rabu jam 2.30ptg... Sebenarnya drama nie dah lama dah kuar tv, tak silap aku dalam tahun lepas macam tulah... Cuma aku baru tau kewujudannya.. Huhuhu... Drama nie diadaptasi dari sebuah novel yang memiliki tajuk yang sama gak, karya Aina Emir (macam pernah dengar je).. Masa awal2 aku tengok biasa2 jelah, bila dah lama2 jadi macam best plak.. Tu yang menyebabkan aku pergi cari novelnya... Kebetulan 15hb lepas aku gi KLCC (lagi??!!) so ingatkan nak carila kat Kinokuniya... Sekali takdela... Pastu Selasa lepas aku pergi kedai buku kat Jln TAR. Nasib baik ada.. Hehehe.. Sukalah, boleh baca pasni (padahal dah lama aku x baca novel)... Dah abis baca dah pun... Hari Sabtu lepas... Cuma ada beza sketla dengan drama tu, ada ubah2la sket...

Pastu Jumaat lepas plak aku pergi Pesta Buku kat PWTC tapi cuma sempat gi booth Karangkraf je... Sebab takut ujan, kain tak angkat lagi... So terpaksalah balik awal, tapi aku memang sampai lambat pun. Kononnya taknak beli novel lagi dah, sekali aku berkenan la plak dengan satu novel nie, karya Ramlee Awang Murshid.. Aku beli pun sebab dah minat dengan novel2 dia yang sebelum nie pasal Laksamana Sunan tu. Padahal yang sebelum2 nie pun tak terbaca dah beli yang baru plak...

Posted by MZ

No comments:

Post a Comment

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.