Friday, May 27, 2011

Kamera digital or handphone baru?

Picture (googled) from Discount Digital Camcorders
Masih lagi belum buat keputusan, x tahu nak pilih antara kamera or phone. Kenapa aku nak beli kamera? Sebabnya adalah kerana aku x ada dan aku asyik amik gambar guna phone je. Kalau phone canggih pastu gambar cantik takpe gak. Nie phone biasa2 je. Pastu kalau gi jenjalan ke selalu pinjam kamera adik aku, tu pun dah nak rosak sebab takleh off. Kalau amik guna kamera kan cantik sket, iye x? Tapi aku x tau kamera mana yg bagus. Org ckp brand Canon atau Nikon okey. Aku cuma nak beli compact punya bukan yg mcm dslr tu, bukan reti pun. Hmm.. 

Sebab aku nak beli phone baru adalah kerna aku dah lama guna phone tu so teringinla nak upgrade ke phone yg canggih sket. Sekarang nie aku pakai Nokia 6230i, aku nak beli Nokia 5730 XpressMusic. Sebabnya, keyboardnya bleh slide dan sesuai utk dgr MP3. Tu dululah, tapi semenjak aku dpt tau keluarannya dah stop dan cuma ada 2nd-hand je so aku x tahu nak beli phone apa. Lagipun sekarang nie banyak smartphone yg ada touchscreen. Aku x suka sgt pakai touchscreen nie, prefer phone yg biasa je tapi tulah.
Picture googled
Picture googled

No comments:

Post a Comment

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.