Monday, October 24, 2011

Apa citer..

Semalam ayah aku ajak pergi tengok mall baru bukak kat Danau Kota tuh. Alah KL Festival City tuh. Kitaorang parking kat luar, betul2 bertentangan dengan mall tuh. Penuh pulak parking kat situ. Anyway, atmosphere dia macam kat KLCC. Maybe sebab masih baru lagi. Lantai pun licin lagi. Ada lagi kedai2 yang belum bukak. MBO pun tak bukak lagi. Kitaorang just jenjalan je, tengok keadaan mall tu. Sale sana sale sini. Iyelah opening sale katakan. Nanti mesti lagi crowded kat Danau Kota tuh. Huhuhu... Katanya ada shuttle bas, tapi aku tak nampak pun??

Pastu kitaorg pun berangkat ke Jusco plak. Lapar rasanya bila jenjalan kat mall tadi. Makanlah kat food court Jusco tuh. Dah makan, kitaorang pergi ke Seri Gombak. Ayah nak cari TV katanya. Pergi Seri Gombak, Giant pastu Seri Gombak balik, akhirnya beli gak TV 24".

Penat tul berjalan arini... Padahal naik kete je...

Monday, October 17, 2011

Konvo adik kat Unisel

Semalam adik lelaki aku konvo. Utk course diploma dia. So kitaorang 1 family pergilah. Nun jauh kat Bestari Jaya tuh. Memandangkan cuma 2 orang je boleh masuk, aku dan adik perempuan aku kena tunggu kat luar dewan.
Orang tengah beratur nak masuk dewan

Thursday, October 13, 2011

Hari ni makan apa yek??

Sebenarnya aku buat Char Koay Teow semalam.
Ada lebih paste tu aku frozenkan.
Boleh buat makan esok ker.
So aku panaskan paste tu.
Tinggal nak tambah koay teow jelah.

Monday, October 10, 2011

Mini Cek Mek Molek


Ini adalah percubaan keduaku utk buat Cek Mek Molek.
Tapi kali ni kecik sket dari yg lepas.

Thursday, October 6, 2011

Sarapan pagiku

Pagi tadi aku goreng Cek Mek Molek yg aku uli semalam.
Buat pertama kalinya aku buat benda nih.
Tgk pd rupanya mcm jadi...
Rasa pun kira oklah...
Bolehlah tu...
Cumanya aku x reti sgt nak gentel keledek tu...
Sebab tu nampak sgt mcm amatur yg buat.
Memang pun.. Kalo pro x jadi mcm aku punya.
Mesti bentuknya lagi cantik, kan kan kan..

Monday, October 3, 2011

Another voucher

Minggu lepas, aku beli 2 online voucher.
Masa mula2 tengok tu nampak macam sedap je so aku pun belilah 2 setiap satu.
Maknanya ada 4 kesemuanya.
Jumlah yang kena bayar : RM26 + RM44 = RM70.
Melayang duit aku... Macam air daaa. Huhuhu...

The first one is 2 slices of cake from The Suchan.

The second voucher is 15 pieces of macarons from Piqa Bakery.
Dulu pernah keluar tawaran macarons ni tapi aku tak beli. So kali ini aku takkan terlepas lagi peluang itu.