Monday, July 16, 2012

Romana Makeup Organizer pt.2

Selepas sesi susun menyusun berakhir, aku rasa sangat puas. Sebab bila pandang je rasa cantik je, elok je, kemas je barang2 mekap aku duduk dalam cube tu. Memang berbaloilah beli aritu...

pandangan hadapan
pandangan hadapan
pandangan sisi
pandangan sisi
1st drawer : all the powders

2nd drawer : blushers and eyeshadows
3rd drawer: lipsticks and lip glosses
4th drawer : brushes and other makeup tools

Posted by MZ

Monday, July 9, 2012

Makanan Korea

Adik aku cuti harini so dia ajak kitaorang makan makanan Korea kat Midvalley. Jauh pulak nak makan tengah hari harini. Tapi disebabkan nak try makanan Korea, aku ikut jelah.


Restoran tu bernama Dubu Dubu. Pelik betul namanya. Terletak di LG, berhampiran dengan supermarket Jusco.
Bibimbap, err...
Bulgogi, makan nasi dengan daging
Spicy toppokki, kenyal2 dan pedas sket
Kitaorang pesan bibimbap, bulgogi dengan spicy toppokki. Selalu tengok dalam citer Korea je kan so harini barulah dapat merasa. Bibimbap tu macam makan nasi yang digaul dengan sayur dan telur separuh masak. Bulgogi tu pulak nasi beras merah makan dengan daging dan telur mata kerbau. Toppokki tu pulak rasa kenyal dan pedas sket dengan keju. Macam makan kuih koci tapi jenis panjang. Setiap set hidangan disertakan sekali side dish iaitu 2 jenis sayur goreng, kimchi dan seaweed soup. Tak reti nak terangkan macam mana so kalau nak tahu, kenalah pergi cuba sendiri.


Air citrus, macam air limau kot
Cara untuk makan bibimbap
Posted by MZ

Chicken Foldover McD

Saje je beli chicken foldover ni. Nampak macam best je. Tu yang nak try tu...

Biasa2 je.. Takdelah sedap mana pun...

Romana Makeup Organizer pt.1

Pernah dengar The Clear Cube tak? Aku pun tak pernah dengar pada awalnya. Dari mana datangnya bendalah tu?? Kalau korang selalu tengok reality show citer The Kardashian tu mesti kenal kan... Aku tak pernah tengok walaupun aku memang tahu akan kewujudannya. Anyway, aku dapat tahu pasal cube ni pun masa aku tengah blogwalking. Asalnya nak tengok benda lain, tapi mata nih dah terpaut pulak pada cube ni. Punyalah lama aku dok usha cube nih. Tunggu masa yang sesuai agaknya... Cuba jugaklah survey kot2 ada dijual dimana2 ke.. Memang takde... Kalau ada pun yang vesi nipis macam kat Muji.

Tapi, yang aku dok usha ni, versi besar sket. Macam The Clear Cube tu jugaklah. Boleh muat segala macam barang mekap yang korang ada. Hati tu memang dah berkenan sangatlah. Sesuai sangat nak letak barang mekap aku yang sekarang ni ada kat merata2 tempat... Kalau semua dalam satu tempat kan senang nak cari. Tak payah ke sana ke mari cari.