Wednesday, August 15, 2012

Haul #9 : Cosmetics purchase at Pavillion

Aku tak pernah menjejakkan kaki kat Pavillion tu. Walaupun selalu lalu tapi setiap kali lalu aku hanya pandang dari jauh je. Jadi aku dah nekad, walau macam mana pun, aku mesti nak masuk jugak Pavillion tu hari ini. Tapi apa2 hal kena keluarkan duit dulu... Sesat jugak nak mencari atm. Puas aku ke sini ke sana semata2 nak mencari mesin atm Public Bank. Nasib baik jumpa. Okeh, dah ada duit bolehla kita bershooping sakan hari ini. First stop, Etude House di tingkat 4. Jomm!!

Haul #8 : Cosmetics mini version

Tak lama lagi Ramadhan akan melabuhkan tirainya. Syawal pula sudah mula menunjukkan bayangnya. Ini bermakna puasa akan berakhir dan raya akan menjelma. Walaupun tahun ni aku rasa macam malas je nak beraya, suka atau tidak ia akan tetap tiba juga. So nak taknak kenalah sambut jugak ketibaan raya tu nanti. Cuma tahun ni jelah raya aku tak semeriah sebelumnya. Mana taknya, aku takde baju raya pun. Pakai baju tahun2 sebelumnya je. Tapi mekap tetap kena cantik. Sebab tulah aku membeli lagi (lagi??!!) mekap NYX, tapi kali ini dari Sharon Chin. Alah takat beli satu dua jenis je pun...
Kelmarin order, semalam pos dan harini dah sampai.

Aku beli Jumbo Eye Pencil ni disebabkan oleh komen2 positif yang kerap aku baca. Kebanyakan mereka yang menggunakan J.E.P ini amat berpuas hati dan ia sentiasa menjadi pilihan ramai orang. So aku pun nak cubalah J.E.P ni, nak tahu juga kenapa ia selalu menjadi 'hot item' terutama sekali warna Milk. Warna Strawberry Milk tu saja je nak cuba. Harga setiap satu hanya RM14.50 je.

Eyeshadow base tu pulak, dikatakan dapat "hold, intensify and make eyeshadow last longer" menurut Colours Cosmetics Malaysia. Sebab tu aku pilih warna Skin Tone. Harga RM24 sahaja.

Thursday, August 9, 2012

Temuduga dan Cosmetics Haul #7

Hari Isnin lepas aku dapat call yang meminta aku untuk datang temuduga kerja pada hari Rabu yakni semalam. Lokasinya sebuah kolej swasta area Pasar Seni. So aku pun bersiaplah bagai untuk temuduga tu semalam. Aku sampai dalam pukul 10 lebih. Selepas memberitahu tujuan aku datang hari itu kepada receptionist, dia pun meminta aku untuk mengisi borang permohonan. Aku pun isilah apa yang patut. Selesai mengisinya, aku pun menyerahkan kembali borang tersebut kepada receptionist tadi. Dia pun berkata "HR manager ada meeting sekarang, so nanti kita akan call awak". Okay. Aku pun tunggu jelah kat situ. Rupanya maksud dia 'akan call' tu adalah akan telefon pada lain kali dan lain hari. Aku ingatkan dia akan panggil kejap lagi ker... Aku dok fikir meeting tu sekejap je sebab yelah, mestilah dia tahu yang dia akan temuduga seseorang harini. So takkan nak buat meeting lelama kan. Ceh, buat penat je aku bersiap cantik2 arini, terkejar2 nak sampai ke tempat ni boleh pulak dia kata akan panggil temuduga hari lain pulak. Buat berpeluh je pagi2 tu. Huh, dah temuduga tu tak jadi harini, aku pun baliklah. Tapi kalau balik rumah, awal lagi. Baru pukul 11 pagi. So aku pun apa lagi, pergi jenjalan lah jawabnya.

Thursday, August 2, 2012

Cosmetics Haul #6

Another makeup haul by me... Hahahaha.... Aku memang dah gila mekap pulak sekarang nih. Asyik2 beli mekap jeh. Tak muak ke cik kak oii?? Aku?? Muak?? Belum lagi... Selagi aku mampu beli akan aku teruskan kegilaan aku nih. Sekarang kan tengah mega sale. Lagipun masa muda dulu2 (ceh..), masa aku tak berapa nak reti lagi pasal mekap2 nih, aku selalu beli yang murah2 je... Jimat sket duit. Cuma sekarang ni je aku baru nak berjinak2 dengan brand2 yang aku tak pernah beli tapi asyik dok usha2 je... Itu aku harus akui, dalam bab mekap2 nih aku agak ketinggalan sket. Umur dah tua baru nak belajar2... Lambat matang la katakan... Pasal mekap je yek...