Sunday, September 30, 2012

Haul #11: Nyx dan Sigma Pallet

Akhirnya dapat juga aku memiliki pallet dari NYX dan Sigma nih Sekian lama aku tunggu dan fikir, akhirnya aku beli jugak melalui Colour Cosmetics Malaysia pada malam Khamis lepas.
Semalam dah selamat sampai ke rumah..


So nanti kalau nak travel ke mana2, bolehla bawak pallet tu je.. Tak payah bawak banyak sangat barang mekap, buat penuh beg aku je nak sumbat semua benda... Kebetulan pulak pallet dari Sigma tu disertakan sekali dengan 2 berus, lagilah jimat ruang... Harga = RM240.


Dan yang bagusnya, beli pallet Sigma tu dapat free eyeliner brush dan beli NYX pallet pulak dapat free liquid eyeliner (padahal bukanya reti pakai pun... huhuhu...) Harga = RM 80. Tapi masalahnya, bukan nak travel kemana2 pun dalam masa terdekat nih, so bila pulak aku nak try test pallet tuh?? Kita tunggu dan lihat sajalah nanti... Ciau...

P.s: Dengarnya Sephora akan bawak masuk mekap NYX ke Malaysia. So lepas ni mungkin tak perlu beli online lagi kot...

Thursday, September 27, 2012

2nd year of anniversary

Bulan Oktober ni, masuk tahun ke-2 aku beroperasi dengan Blogger nih.
Sebelum ni aku guna blog jenis lain tapi 2 tahun lepas aku mula bertukar ke Blogger.
So disebabkan sudah 2 tahun aku berblogging, aku ingat nak try buat giveaway lah kunun... Lagipun aku tak pernah buat apa2 contest pun sebelum ni...
Tapi blog aku yang tak seberapa dan tak sepopular macam blog orang lain yang gempak tu, ada ke orang nak join??
Orang yang singgah pun sekali sekala, ada hati nak buat giveaway...
Hadiahnya pulak takdelah nak kata gempak mana pun, takat hadiah biasa je... Mostly barang yang aku beli dan free gift. Nak dapat sponsor, tak tahu nak mintak kat siapa...
So aku jelah yang jadi penyumbang kepada hadiah2 giveaway tu nanti...
Jadi, korang nak join tak??

Tuesday, September 25, 2012

Haul #10 : Etude House

Ahad lepas ada karnival Etude House di Sungei Wang. So semenjak dah jadi peminat tegar E.H ni, peluang macam ni mesti aku tak lepaskan. So berangkatlah aku ke sana dengan satu tujuan. Shooping!! (gila shooping dah ni). Sambil2 tu bolehla try naik bas GoKL tu. Katanya bas tu percuma dan siapa yang taknak sesuatu yang percuma kan?? Cuma bas tu lalu dalam area KL jelah. Buat masa ni area Bukit Bintang, KLCC dan Pasar Seni. Yang lain akan menyusul kemudian. So nak tahu apa yang aku beli kat E.H?? Jom...

Masa sampai kat outlet mereka, takde orang pun dalam tu kecuali S.A mereka yang ramai pada hari tersebut. Rasa segan pulak nak masuk tapi redah jelah. Agak2 berapa banyak duit yang aku akan belanja harini?? Salah seorang S.A mereka yang melayan aku tu bagitahu kalau kita beli 3 item dan ke atas boleh dapat diskaun 30% dan pembelian RM100 dan ke atas dapat hamper percuma yang bernilai RM100. Konon2nya terujalah mendengarnya padahal aku dah tahu pun pasal tu. Misi aku untuk haritu ialah nak beli lip tint, bb cream yang baru tu dan primer je, harap2 takdelah lebih RM150 sebab itu jelah cah yang aku ada masa tu. So misi pertama adalah lip tint.
Primer, BB Cream dan Lip Tint

Thursday, September 13, 2012

Sephora Perfumes

Sephora Dubai Perfumes. Datang dari Dubai dan dikatakan hampir 90% sama dengan original dan berkualiti tinggi seperti original. Ketahanan hanya dalam 4-8 jam sahaja berbanding original tetapi kita boleh dapatkannya pada harga yang lebih murah dari harga asal.

Itu yang membuatkan aku memesan 3 botol perfume (promosi beli 2 percuma 1). Hari Selasa bank-in duit, tengah hari semalam dah sampai kat rumah. Nak tahu apa yang aku order?? Jom tengok bawah...

Monday, September 10, 2012

Sesi menghabiskan duit kat Sogo

Hari Sabtu lepas aku pergi shooping kat Sogo. Dah lama tak jejak kakiku kat Sogo, kebetulan pulak ada Warehouse Sale... So aku pun tidaklah melepaskan peluang ni.
Asalnya nak tengok2 je, tapi boleh pulak tersangkut kat bahagian beg. Nak pulak cantik2 belaka begnya..
Ada beg Coloris Accessories tu, beli dua cuma RM80 je. Beg aku yang lama tu pulak dah rosak talinya, so aku fikir kalau ada beg yang boleh bukak talinya mungkin aku akan belilah.
Sekali jumpalah satu beg ni... Talinya ada butang, boleh bukak dan adjust... So aku pun sambarlah beg tu satu dan carilah satu lagi beg nak cukupkan 2..
Ni lah beg yg ada butang tu
Ni pulak beg pilihan kedua... Suka kombinasi warnanya
Coloris Accessories

Monday, September 3, 2012

Kimchi Ramen

Kepada sesiapa yang minat citer Korea mesti tahu kimchi tu apa kan?? Sejenis makanan yang diperbuat daripada kobis cina dan cili kemudian diperap dan disimpan. Selalunya lama jugak ia disimpan sebelum dimakan. Nak makan terus pun boleh jugak. Tapi aku bukan nak citer pasal kimchi or macam mana nak buat kimchi. Kali ni aku nak citer pasal kimchi ramen yang aku jumpa. Kalau nak tahu ramen tu samalah macam mi segera.