Tuesday, November 27, 2012

Haul #13: Drugstore cosmetics

Sepatutnya aku buat entry ni awal bulan haritu tapi memandangkan ada banyak komitmen maka tak sempat aku nak update. Semua barang mekap ni aku beli dekat Watson Sungei Wang dan Guardian KLCC. Sorrylah guys, dah nak akhir bulan baru nak update. Anyway, let's start shall we..

Semua items dibawah ni aku beli kat Watson Sungei Wang.

Friday, November 23, 2012

Online shop


Lama rasanya tak buat entry pasal beauty stuff ni. Okay, harini aku nak citer pasal website yang aku jumpa ni. Aku dapat tahu pasal Rakuten Online Shopping ni daripada entry seorang blogger. Beliau sebenarnya buat entry pasal product empro yang ada kat website tu (klik SINI untuk lebih lanjut). So aku pun jenguklah website tu. Menarik jugak sebab website tu ada jual pelbagai jenis beauty products seperti SKII, SHISEIDO, CLINIQUE, LANCOME, SHU UEMURA dan lain2 lagi. Selain tu ada jugak perfume brand NINA RICCI, CAROLINA HERRERA, CALVIN KLEIN, ESTEE LAUDER dan banyak lagilah. Dan yang bestnya, harganya murah dari kaunter or kedai. Okay mungkin beza sket je tapi still murah apa. Brand yang aku paling suka sekali adalah Shu Uemura dan Clinique, sebab...

Thursday, November 22, 2012

Keputusan pemenang GA Alya


Keputusan sudah ada. Pemilihan pemenang dibuat oleh random.org dan sekarang akan diumumkan siapakah yang bertuah itu.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Tuesday, November 20, 2012

1st Giveaway dari Alya (CLOSED)

GA INI DITUTUP SEBAB KUOTA DAH CUKUP. TERIMA KASIH.

Salam Maal Hijrah 1434H kepada semua umat Islam.

Agak lewat sket entry harini. Anyway, sempena tahun baru dan ulang tahun kedua beroperasi dalam blogger nih, Alya ingin memberi hadiah percuma kepada pembaca blog Alya ni. Senang je caranya nak menang hadiah tersebut. Syarat2nya :

GA Alya dah tutup

Maka ini dengan rasminya, GA Alya telah ditutup. Okay, sebenarnya nak umumkan yang ada 31 peserta yang join dan bukan hanya 30 sahaja seperti yang diwar2kan. Silap Alya sebenarnya. Sebabnya malam tadi Alya tak check blog dan menyangkakan dah takde orang nak join lagi. Sekali bila bukak blog, ada terlebih satu penyertaan pulak. Peserta tu pulak dah bersusah payah join (susah ker??) dan siap buat entry lagi sebab menyangkakan beliau masih sempat join. Kalau Alya tutup GA ni awal2 takdelah dia bersusah payah nak join kan?? Tak payah susah2 nak buat entry pasal GA yang dia tak join kan?? Jadi Alya pun berbincang dengan sponsor. Dan keputusan telah pun dibuat. Maka kami sertakan sekali peserta yang ke-31 tersebut. Walaupun dah janji cukup 30 je kan (sorry adik2 ku sekalian). Silap tuan penganjur sendiri. Maaf sangat2 ye.

Saturday, November 17, 2012

Makeup Cube at Pavilion

Attention to makeup lovers! Kepada semua yang kenal Kak Latifah Hashim @ Romana Makeup Organizer terutama sekali yang pernah berurusan dengan beliau dalam membeli clear cube Romana dan yang tak kenal. Ini ada berita penting. Petikan dari FB beliau :

"I am pleased to announce that from Sunday 18th November 2012, a selection of RomanaMakeupCube designs will be available exclusively at PARKSON PAVILION, KL. Find us on LEVEL 6 of PARKSON PAVILION, close to the luxurious crystal section. Exclusively for PARKSON PAVILION : all RomanaMakeupCube 4 drawers without lid will come with a complimentary "X" divider (worth RM45). Enjoy your Bonuslink and Parkson Elite Card privileges when making your purchase. Thank you ever so much to all my customers and fans of Makeup Organizer for making this possible."

Saje bagi gempak sket. So, kepada mereka yang nak tengok sendiri lebih dekat design beliau bolehlah datang ke Pavilion esok. Mana tahu kot ada yang berkenan, boleh beli 1 2 barang... Sorry kak, pinjam petikan jap..


Posted by MZ

Wednesday, November 14, 2012

Nak hadiah percuma dari Alya??

Siapa yang nak hadiah percuma dari Alya sila angkat tangan?? Bukan nampak pun kalau korang angkat tangan. Anyway, ni adalah hadiah2 yang akan diberi secara percuma kepada pembaca blog Alya-Azya yang bertuah.
Set pertama

Monday, November 5, 2012

Kucingku mati...

Hari Khamis lepas aku dikhabarkan dengan berita yang sedih sket. Kucing aku, Oren yang tinggal kat Kelantan sana tu dah mati. Adik aku yang bagitahu. Katanya mak aku sms dia pagi Khamis tu, nak bagitahu yang kucingku dah mati malam sebelumnya dan sudah ditanam pagi tersebut.
Masa awal bulan Mei