Saturday, December 29, 2012

Blog statistik

Macam biasalah.. Setiap hari bila aku bukak blog, mesti nak tengok statistik dulu. Nak tahu siapa yang datang, dari mana, tengok apa dll... Tapi tetiba, ada meningkat sket semalam. Nampak tak spike tuh?? Taulah aku punya tak sebanyak macam orang lain... Huhu.. Aku pun checklah dari mana datangnya spike tuh.

Thursday, December 27, 2012

Mivvabox edisi Disember 2012

Sabtu lepas aku terimalah 1 bungkusan dari posmen. Memang bungkusan tu aku nanti2kan sebab aku takut kalau2 diorang hantar hari Isnin ke. Kenapa pulak dengan hari Isnin tu?? Iyelah takde siapa kat rumah, kitaorang balik kampung semuanya, so siapa yang nak terima bungkusan tu pulak kalau posmen hantar hari Isnin?? Nasib baiklah posmen hantar hari Sabtu lepas. Fuhh lega...

Durian Pancake Sumptuous Desserts

Orang dah lama sibuk pasal durian crepe nih, aku baru nak terhegeh2 nak try. Apa yang best sangat pasal durian crepe nih?? Adakah sebab inti durian?? Kalau peminat durian mungkin lah... Tapi yang tak minat sangat durian tu pulak macam mana?? Pandai2 lah fikir sendiri...


Menang giveaway dari CCM

Aku sebenarnya tak menjangka akan menang pun giveaway tu. Saje suka2 join. Kalau tak dapat minggu seterusnya join lagi. Tapi bila diumumkan nama aku sebagai pemenang 2 minggu lepas, memang terkejut jugakla. Dah la aku ni jarang menang hadiah. Tetiba menang pulak giveaway dari Colours Cosmetics Malaysia tu. Teruja sekejap.


Tuesday, December 18, 2012

Another beauty box

Pernah dengar tak beauty box bernama MIVVA?? Tak pernah?? Memangla sebab ianya baru lagi dan akan mula melancarkan box pertamanya Krismas ini.

Sunday, December 16, 2012

Haul #14: Daiso

Sebenarnya dah lama aku nak buat entry ni tapi asyik tertangguh je.. Nak dekat sebulan jugaklah gambar ni duk terperap.. So harini aku publish jugaklah gambar2 ni semua. Berikut adalah stationery haul yang aku beli kat Daiso The Curve, Sungei Wang dan Pavillion.
From Daiso The Curve

Saturday, December 15, 2012

Serabut kepala otak...

Minggu lepas aku ada beli beg dari online deal. Mulanya beli satu je. Guna online banking untuk bayar. Sepatutnya lepas beli tu diaorang akan email mengatakan yang pembelian tu telah berjaya. Tapi tunggu2 takde. So aku pun belilah buat kali keduanya. 2x duit ditolak dari akaun bank. Cuma yang kedua tu je dapat email pengesahan pembelian. Aku tak puas hati betul. Duit dah tolak tapi cuma ada 1 item je yang dapat pengesahan.

Tak lama lepas tu muncul lah email mengatakan pembelian pertama tu sudah disahkan. Hampeh tul laa... Kalau aku tunggu lama sket tak perlulah aku beli untuk kali keduanya (nak sangat beg tu punya pasal). So sekarang aku dah buat 2 pembelian walhal aku cuma nak 1 je. Huhuhu... Duitku melayang... Tapi aku tak berhenti takat tu je. Malam tu jugak aku buat report kat channel online deal tu untuk menyatakan masalah yang aku hadapi tu. Iaitu pembelian berganda dimana pembelian kedua telah disahkan dahulu kemudian barulah pembelian pertama disahkan. Buat rugi duit je. So aku pun nak mintak batalkan salah satu tu dan mintak refund baliklah kan...

Thursday, December 13, 2012

12.12.12

Tarikh semalam memang cantik. Mesti ramai yang nikah semalam. Even anak kepada jiran sebelah rumah pun nikah semalam. Tapi aku bukan pergi mana2 majlis kenduri or nikah pun. Nak tahu apa yang aku buat pada tarikh istimewa tu?? Jeng jeng jeng...
Tadaaa...

Monday, December 10, 2012

Review: Etude House Bebe Foot Mask

Sebenarnya dah lama nak tulis review pasal foot mask ni. Tapi bila nak buat ada je yang menghalang. Dah lama beli, baru bulan lepas sempat menggunakannya. So let's start.
Bahagian hadapan

Saturday, December 8, 2012

Year end wishlist

Lama tak buat entry. Tak berkesempatan, banyak sangat keje nak kena buat. Harapkan cuti hujung minggu jelah ada banyak masa.

Bila dah akhir2 tahun nie mesti banyak sale kat Malaysia ni kan?? Tambahan pulak ada Y.E.S, Year End Sale... Maka banyaklah outlet2 kat shooping kompleks (kedai2 biasa pun ada) buat promotion sale lah, diskaun sale lah...

Anyway, aku bukan nak citer pasal sale2 yang ada kat Malaysia ni. Aku nak citer pasal wishlist aku untuk akhir tahun ni. Well, bukan semua aku dapat penuhi sebab mungkin ada yang takde stok or maybe susah nak jumpa kat mana ke... So let's start, shall we??