Sunday, December 16, 2012

Haul #14: Daiso

Sebenarnya dah lama aku nak buat entry ni tapi asyik tertangguh je.. Nak dekat sebulan jugaklah gambar ni duk terperap.. So harini aku publish jugaklah gambar2 ni semua. Berikut adalah stationery haul yang aku beli kat Daiso The Curve, Sungei Wang dan Pavillion.
From Daiso The Curve



Nonslip pad dan sandwich cutter. Macam comel plak sandwich potong bentuk haiwan.

Glass ball, Romana clear glass, Relax Aroma Beads in White Musk dan fabric basket. Ini untuk organize beberapa barangan mekap aku. Aroma beads tu saje je beli, nak letak dalam bilik. Tak kuat pun baunya, in fact selepas bukak rasanya takde bau langsung pun bilik aku tu. Nama pun murah...

Tak cukup beli satu hari tu so aku belilah lagi satu. Ingatkan nak cari glass ball tu lagi tapi kat Daiso Sungei Wang takde so aku belilah batu halus ni. Buat perhiasan.

Yang ni beli kat Daiso Pavillion.

Lawa anti slip sheet tu, corak bunga2. Partition tu pulak untuk drawer aku supaya nampak terbahagi sket. Tapi seksa woo nak potong benda alah tu...

Clear box tu untuk berus besar aku. Tak muat kalau letak dalam gelas Romana tadi so aku belilah lagi satu untuk berus besar. Stacking box tu sebenarnya aku nampak kat Muji dulu. Harganya dalam RM15 lebih la camtu. Tapi aku tak beli sebab aku fikir mungkin kat Daiso ada yang lagi menarik ke kan.. So bila aku jumpa kat Daiso ni aku memang terkejut gak la. Nasib baikla tak beli kat Muji tu awal2. Kalau tak kena bayar 3 kali ganda dari Daiso, mahal tu... Padahal memnag sebijik designnya. Fuhh, save duit aku.

Last sekali, glass ball warna biru pulak. Nak letak celar box sekali dengan warna hitam sebelum ni. So itu je untuk harini. Cau cin cau...

2 comments:

  1. Shu pun akn menggila bla msuk daiso..mcm semua nk beli..hehe

    ReplyDelete
  2. nasib baik tak gila. kalau dah gila tak boleh masuk daiso lagi. hehehe...
    memang kalau masuk daiso jadi rambang mata. semua nak beli...

    ReplyDelete

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.