Thursday, December 27, 2012

Mivvabox edisi Disember 2012

Sabtu lepas aku terimalah 1 bungkusan dari posmen. Memang bungkusan tu aku nanti2kan sebab aku takut kalau2 diorang hantar hari Isnin ke. Kenapa pulak dengan hari Isnin tu?? Iyelah takde siapa kat rumah, kitaorang balik kampung semuanya, so siapa yang nak terima bungkusan tu pulak kalau posmen hantar hari Isnin?? Nasib baiklah posmen hantar hari Sabtu lepas. Fuhh lega...

Bungkusan apa yang aku ceritakan ni?? Ingat tak entry lepas pasal beauty box bernama MIVVA tu?? Kalau tak ingat boleh tengok entry ni. Akhirnya sampai jugak beauty box tu kat rumah aku. Namanya masih baru lagi. Kebetulan pulak bulan ni diaorang lancar first box diaorang. So aku teruja sekejap, nak tahu apakah agaknya yang terkandung dalam box tu.. So tunggu apa lagi, jom tengok.


Tadaa.. Cantik tak kotaknya?? Warna pink lagi tu.. Sweet je... Dalamnya pulak dibalut dengan kertas hitam. Tebal dan boleh tahan keras kotaknya. Boleh diguna lagi kotak tu. Itu baru kotak belum tengok isi dalam lagi.. Sebelum tu...

Welcome card dari MIVVA team. Kata2 aluan sebagai permulaan. Kemudian...

Ada penerangan produk berserta gambar sekali. Seterusnya...

Kad jemputan preview ke Express Rejuve Treatment, Facial First. Dapat sesi rawatan selama 30 minit yang berharga RM120 dan 30 minit diagnosis serta perundingan kulit secara percuma. Aku tak biasa dengan nama ni, tak tahulah orang lain kan. Tapi bagus jugaklah sesi rawatan dan diagnosis kulit nih. Diaorang ada rawatan untuk face firming dan under chin firming. Tengoklah kalau2 aku rasa nak try, bolehlah pergi mana2 cawangan mereka. Next is...

Eyelashes booklet dari Stage dan baucer dari Posh Nail Spa kat TTDI. Tiada tarikh tamat.

Dan inilah produk yang aku dapat. Ada 6 jenis produk dan 1 candy cane. Dapat gula2 sempena Krismas nih. Tengok lebih dekat lagi..


Bio-Essence Deep Exfoliating Gel With ATP. Saiz kecil, 30g je. Kat risalah tu tulis 60ml berharga RM65.90. Yang kecik ni tak sure berapa harganya. Mungkin setengah hargalah kot. Ini adalah gel pengelupasan kulit. Sesuai untuk membuang kulit2 mati, bintik hitam, mencerahkan jerawat dan parut serta mengawal kilatan. Lebih kurang macam Nutox Skin Reborn Exfoliator yang aku beli kat Sogo (lihat entry ini).

Heme Genius BB Cream SPF 28 PA++ Clean Beige. Saiz kecil, 15ml je. Harga kat risalah RM75.90 untuk 40ml. Untuk kulit kombinasi dan berminyak. Asal dari Korea. Macam BB krim lain jugak rasanya.

Oriks Collagen 703 Crystal Cream. Saiz sampel. Ada 3 kapsul dengan isipadu 1ml each. Harga dalam risalah RM218 untuk 30ml. Made in Korea. Untuk kelembapan kulit, keanjalan dan menaikkan seri wajah.

Privia Perfect Pure Cleansing Foam. Size kecil. Tak dinyatakan berapa isipadunya. Harga di risalah RM43 untuk 180ml. Made in Korea. Pencuci muka yang menjaga kulit, mengurangkan masalah kulit, membuang keratin dan kotoran serta kulit mati.

Stage The Lash Expert-Marilyn 62. Saiz asal. Harga lebih kurang RM30 kalau tak silap.

Akhir sekali, Di Palomo Wild Fig Grape Enriching Hand and Nail Cream. Saiz kecil, 25ml. Harga kat risalah RM59 untuk 75ml.

Candy cane saiz kecil. Tapi yang bestnya...

Free cosmetics/toiletries bag. Warna pink terang dan disertakan sekali 2 pin badge kecil. Bertambahlah koleksi beg kat rumah aku ni. Hehe... Well, secara keseluruhannya aku amat berpuas hati dengan beauty box ni. Walaupun 1st debut, tapi memang menariklah isi dalamnya. Kiranya bulan seterusnya akan ku langgan punyalah. So itu sajalah untuk kali ini. Kalau rasa nak melanggan MIVVA.com ni, bolehlah klik sini. Babai...

P.s : Sila rujuk ENTRY INI untuk melanggan.

4 comments:

  1. Useful information. Lucky me I discovered your web site by accident, and I am shocked why this coincidence didn't came about earlier!

    I bookmarked it.

    Feel free to visit my site: Reviews on Capture His Heart
    ()

    ReplyDelete
  2. I leave a response when I appreciate a post on a
    website or I have something to valuable to contribute to the discussion.
    Usually it's a result of the fire displayed in
    the article I looked at. And after this post "Mivvabox edisi Disember 2012".

    I was actually moved enough to post a comment ;) I actually do have 2 questions for you if
    it's okay. Could it be just me or do a few of these
    responses appear like they are written by brain dead people?
    :-P And, if you are writing on other social sites,
    I'd like to follow everything fresh you have to post.
    Could you list all of your public sites like your linkedin profile, Facebook page or
    twitter feed?

    Also visit my web blog :: How to get rid of pimples (www.howtogetridofacnetips.info)

    ReplyDelete
  3. I create a leave a response whenever I especially enjoy
    a post on a site or I have something to valuable to contribute
    to the conversation. Usually it's caused by
    the passion communicated in the post I read. And on this
    article "Mivvabox edisi Disember 2012". I was moved enough to drop a thought :) I actually do have a few questions for you if you tend not
    to mind. Is it just me or does it look like like some of
    these remarks appear like they are left by brain dead individuals?
    :-P And, if you are writing at other social sites,
    I would like to keep up with anything fresh you have to post.
    Could you list the complete urls of your public sites like your Facebook page, twitter feed,
    or linkedin profile?

    Also visit my blog ... Is Boost Your Bust a Scam ()

    ReplyDelete
  4. Hey! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?

    I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.

    Any tips?

    my web-site; Does Carb Backloading Work, ,

    ReplyDelete

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.