Thursday, February 28, 2013

Review: Etude House Skin Mal:gem Emulsion

Harini ni aku nak buat review mengenai Etude House Skin Mal:gem Emulsion. Tapi yang ni bukan full sized punya, ini adalah saiz travel or trial. So botolnya tak samalah dengan saiz asal. Aku dapat botol Emulsion ni free masa aku beli kat cawangan Sungei Wang (tengok sini).

Tuesday, February 26, 2013

Quick & simple review

Kali ni aku nak buat review pasal 2 jenis lip balm sekaligus. Maybe tak banyak sangat nak diperkatakan seperti review yang kebiasaannya. So let's start.

Tuesday, February 19, 2013

Review: Nuteen Sleeping Mask

Harini aku nak buat review tentang Nuteen Acne & Pimples Away Sleeping Mask. Panjang pulak namanya... Anyway, aku pernah bagitahu dulu sebab utama aku beli ni sleeping mask ni (lihat entry ni). So harini aku nak cerita serba sedikit pengalaman aku menggunakan produk ni.

Sunday, February 17, 2013

Mivvabox edisi Februari 2013

Kesinambungan dari entry sebelum ni, kali ni aku nak kongsi pulak apa yang aku dapat dalam Mivvabox edisi Februari. Walaupun lewat sedikit (dah nak masuk minggu akhir bulan Februari dah pun) tapi gambar dah ada. Tinggal nak karang cerita je. Ceh, macam nak buat karangan pulak, nak kena karang2...


Tema kali ni adalah tema cinta, bersesuaian dengan bulan Februari. Sebab itulah ada welcome card tulis "LOVE is in the air".

Kisah poslaju

Dah lama aku tak update kat blog ni.. Mana tak, asyik sangat bercuti sampai penyakit malas pun datang. Itu yang sampai harini baru nak update blog tu. Huhuhu...

Pada hari Selasa dua minggu lepas, aku sepatutnya dapat bungkusan dari Mivva yang aku subscribe bulan lepas. Tapi aku dapat pada hari Jumaat, 2 hari sebelum raya cina. Nak kata time cuti, belum lagi. Tapi itulah yang terjadi kat bungkusan aku. Time orang lain kebanyakannya dah dapat, aku je belum dapat lagi. Nasib baik dapat sebelum raya cina tu, kalau selepas mau tak kena tunggu lama. Dah tak surprise dah pun sebab dah tengok orang lain punya dulu. :'(

Friday, February 8, 2013

Review: Mentholatum Deep Moist lip balm

Harini aku nak buat review pasal salah satu lip balm dari Mentholatum. Namanya Deep Moist lip balm. Aku dapat tahu pasal lip balm ni pun melalui sebuah majalah. Dalam segmen orang bertanya soalan tentang kecantikan. Adalah sorang tu bertanya, apa yang dia patut pakai untuk bibir dia yang selalu kering dan mengelupas tu. Pastu yang menjawab soalan tu suruh cuba lip balm ni. So aku pun rasa mungkin aku patut mencubanya. Sebab itulah aku beli lip balm ni.

Thursday, February 7, 2013

Review: Crazy Rumors lip balm

Sebelum aku beli lip balm ni, aku ada jugak baca review orang lain mengenainya. Boleh dikatakan, ramai yang suka dengan lip balm ni. Jadi aku ingat nak cubalah pakai, manalah tahu ia sesuai dengan bibir aku yang 'sensitif' nih. Aku pun cubalah Crazy Rumors Gumball Bubble Gum Lip Balm.

Wednesday, February 6, 2013

Etude House new collection