Thursday, March 21, 2013

Review: Liquid eyeliner experience


Another review for today. Berdasarkan kepada entry sebelum ni, aku ada 2 liquid eyeliner. 1 aku beli sekali dengan Silkygirl makeup remover (tengok SINI) dan 1 lagi aku dapat free gift semasa aku beli NYX Spring pallet (tengok SINI). Walaupun aku prefer pakai pensil, tapi memandangkan dah ada dalam simpanan so aku cubalah pakai. Masih lagi tak berapa nak mahir menggunakannya...

Tuesday, March 19, 2013

Review: NYX Round Lip Gloss

Harini aku nak review pasal NYX round lip gloss yang aku beli tahun lepas (tengok SINI). Ada 3 kesemuanya. RLG 02 Very Clear, RLG 22 Natural dan RLG 30 Sorbet. Yang ni aku beli kat blog Sharon. Harga RM10 each. Memang murah. Aku suka semuanya. Cuma Sorbet tu aku tak minat sangat sebab dia ada shimmer sket.

Monday, March 18, 2013

Google Reader gone?

Mungkin ramai dah tahu (or ada yang belum tahu lagi). Tapi aku nak bagitahu jugaklah kat sini walaupun korang dah tahu kan. Ini hanya untuk mereka yang follow blog using GFC je. Mulai 1 Julai 2013 ni, Google Reader akan ditamatkan perkhidmatannya.

Biasanya kalau kita sign in ke blogger, kita boleh tengok updated entry blog2 yang kita follow (melalui GFC) tu kan??. Tapi selepas tarikh tadi, kita tidak akan dapat melihat apa2 updated entry daripada blog2 yang kita follow tu. Maknanya kita tak boleh nak tahulah apa yang blogger2 tu update melainkan kalau kita terjah blog tu satu persatu. Gila apa nak terjah satu persatu. Kalau kita follow beratus beribu tu, tak ke jenuh nak terjah.

Promosi Asiahost untuk Mac

Dear Asiahost Customers,

We want to give a special offer to our customer for this march and we are proudly to announce a promotion for new registration of .my, .com, .net, .biz and .org domain name as per below:

Domain Name
Normal Price (RM)
Promotion (RM)
.com
RM38
RM30
.net
RM38
RM30
.biz
RM45
RM30
.org
RM38
RM30
.my RM85 RM30

This promotion will be valid untill 31 march 2013. T&C applied.
* You may promote Asiahost Service through our affiliate and get paid 10% - 50% for Hosting Service
* Who interested in VPS hosting and become a reseller, please send a support ticket or email to man@asiahost.cc

Wednesday, March 13, 2013

Haul #20: The Body Shop

Sebenarnya dah beberapa kali aku masuk kedai The Body Shop. Tapi takat cuci mata jelah, tak beli apa2 pun. Entah, agaknya tak tahu nak beli apa or maybe sebab tengok harganya yang membuatkan aku fikir 2 kali sebab takut 'fulusnya' tak cukup. Hahaha, kesian betullah. Anyway, haritu (dah lama dah) aku baca kat TBS punya facebook pasal 1 tawaran yang boleh dikatakan agak menarik sehingga membuatkan aku nekad untuk membeli set tu. Itupun siap berkira2 duit cukup ke tak.. (^_^)

Tapi sayangnya, bila aku nak beli set tu, ternyata ianya sudah habis stok. Tak kesampaianlah hajat dihati untuk membeli set yang menjadi idaman tu... (T_T) Tapi dah alang2 sampai kan, so aku pun surveylah barang2 dalam kedai TBS. Ada satu SA melayu yang layan aku. Tanyalah aku nak cari apa. Aku cakaplah nak tengok2 dulu. Pastu kebetulan aku nampak range Tea Tree dia tu so aku tanyalah, sesuai tak dengan aku. SA tu cakap since kulit muka aku jenis kombinasi, tak berapa sesuai sebab range tu lebih kepada mereka yang mempunyai kulit bermasalah. Kulit aku tak nampak macam bermasalah kot sebab tu dia kata tak sesuai dengan aku. Padahal jerawat beberapa biji selalu keluar je. Dia syorkan aku guna range Seaweed tu.

Friday, March 8, 2013

Faktor kemunculan jerawat di muka

Just nak share some info pasal lokasi2 jerawat yang selalu keluar kat muka yang aku jumpa dalam facebook.

Lokasi jerawat di wajah anda mungkin disebabkan oleh faktor-faktor berikut:

Monday, March 4, 2013

Wonderbox edisi Februari 2013

Last week, Wonberbox yang aku langgan telah selamat sampai dirumah. Kalau tak selamat sampai takdelah aku buat entry harini. Anyway, bulan ni punya pun diikat dengan reben merah, sama macam bulan lepas punya. Apa kata kita tengok isi dalamnya macam mana pulak...

Friday, March 1, 2013

Review: Etude House Skin Mal:gem Smoother

Bahagian kedua review Skin Mal:gem ni pulak mengenai toner Smoother. Yang ni pulak aku dapat free gift masa beli kat Sungei Wang jugak. Ada 2 jenis, satu tu botol kecil (5ml) dan satu lagi botol tinggi sket (15ml, saiz asal 250ml). Kedua2nya dari 2 set yang berbeza. Tengok sini dan sini.