Monday, March 4, 2013

Wonderbox edisi Februari 2013

Last week, Wonberbox yang aku langgan telah selamat sampai dirumah. Kalau tak selamat sampai takdelah aku buat entry harini. Anyway, bulan ni punya pun diikat dengan reben merah, sama macam bulan lepas punya. Apa kata kita tengok isi dalamnya macam mana pulak...

"Your journey of beauty discovery with WonderBox Malaysia begins here." Itu apa yang tertulis di atas kad tu. Tengok pun tahu tema bulan ni bersempena dengan Tahun Baru Cina kan..

description card for this month items
Tadaaa...
Nampak sket bila susun macam ni

H2O+ Marine Toner - Revitalizing, alcohol-free toner that sweeps away impurities while improving moisture absorption. With Allantoin, Provitamin B and Hydrating Marine Blend.
Travel size (30ml). Harga RM99 untuk 200ml. Memang dah lama nak cuba brand ni tapi tak tahu nak pilih apa. Lagipun tengok kedai pun dah boleh agak harganya macam mana. So dah ada sampel ni bolehla try kan?

H2O+ Oasis Dual-Action Exfoliating Cleanser - Deeply cleanses and revitalize skin with this gently refining, oil-free formula. Made with natural fruit enzymes, jojoba beads and moisturizing marine botanicals.
Travel size (30ml). Harga RM99 untuk 120ml. Aku dah ada exfoliate jenis yang kena gosok kat muka tapi belum ada lagi jenis pencuci. Ni pun nampak macam menarik untuk dicuba.

Murad VITALIC T-Zone Pore Refining Gel - Clears pores while balancing oily and dry zones, visibly reduces pore size for a flawless complexion.
Sample size (3.7ml). Harga RM228 untuk 50ml. Gel untuk mengecilkan pores di wajah. Okay...

Murad VITALIC Energizing Pomegranate Moisturizer - Lightweight, oil-free moisturizer infuses skin with hydration and protects against UVA/UVB rays.
Travel size (30ml). Harga RM180 untuk 50ml. Moisturizer untuk kulit berminyak, macam kulit aku nih. Nak kena try dulu baru tahu samada ia sesuai atau tak.

Clinelle Moisture Booster - Provide your skin with excellent natural recovery properties and to maintain your skin hydration at an optimal level. This oil-free hydrating fluid helps promote instant moisture penetration to serve immediate soothing to skin while simultaneously reducing fine lines and wrinkles.
Full size (20ml). Harga RM72.90. Tak tahulah sesuai dengan aku ke tak sebab dia tulis untuk kulit normal to dry skin. Takut kalau pakai kang lagi berminyak pulak muka aku nih.

Jacqueline Burchell Nail Lacquer - With over 250 nail lacquer colors to choose from, Jacqueline Burchell nail lacquer will bring out the colors in your life. Certified to be free of Toluene, Formaldehyde & Dibutyl phthalate.
Mini size (5ml). Harga RM22. Kod LM030PE Diamond Clouds. Warna nampak macam hitam kelabu dengan glitter. Tapi sayang, aku tak pakai pewarna kuku.

Pamplet dari Jacqueline Burchell Nail Lacquer dan baucer dari Murad (again??!). Rasanya baucer ni sama je macam bulan lepas dan dari Mivva punya. Kalau kodnya berbeza mungkin boleh guna. Tapi semua mempunyai kod yang sama. Bukan ke kat situ tulis cuma boleh guna sekali je? Habis kalau kodnya sama, boleh ke guna lain kali??

Ingin melanggan Wonderbox? Kena register dulu baru boleh langgan. So kalau nak register, bolehlah klik SINI dan langgan untuk bulan Mac punya. Cepat, sementara stok masih ada sebelum sold out.

Sambil2 tu bolehlah singgah Facebook page aku nih dan like yer. Thanks for reading!!

2 comments:

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.