Monday, April 29, 2013

Dinner at Pizza San Francisco

Malam Sabtu lepas aku dengan adik aku makan luar. Itupun sebab dapat duit belanja dari ayah aku. Asalnya nak makan kat KL Festival City tapi akhirnya kitaorang pergi makan dekat Pizza San Francisco di Wangsa Maju. Sampai sana dalam pukul 9 lebih. Tengok orang ramai, mesti kena tunggu lama nih... Well takdelah lama sangat. Dalam 10 - 15 minit lebih kurang. Aku faham, kalau ramai macam tu mesti banyak kerja diaorang ni kena buat kan??

Saturday, April 27, 2013

Nuffnang CPUV #1

Aku selalu jugak jengok website Nuffnang ni.. Kotla ada ke iklan yang masuk. Tapi setiap kali tengok, hampa... Aku tahu blog aku nih taklah macam blogger famous yang orang selalu kunjung. Blog aku ni selalu dikunjungi oleh kenalan blogger aku dan boleh dikatakan orang yang sama je. Kesian... T_T

Thursday, April 25, 2013

Last Saturday

Sorry for the long hiatus.. A week long I think... Bukan apa, asyik tak sempat je nak update entry.. Takpelah, lepas ni aku cuba untuk meng 'update' blog aku yang tak seberapa ni yek...

Anyway, Sabtu lepas aku pergi makan dekat Cinnamon Box. Saje je berubah angin makan luar pulak. Cinnamon Box ni terletak di ground floor KL Festival City Danau Kota. Diantara Herbaline dan Sakura Kristal Cafe. Boleh pilih nak duduk dalam kafe or diluar kafe. Kalau dalam ada air-cond semua tapi kalau kat luar ada angin jelah... Kipas ada jugakla... Kafe ni tidak mengenakan service charge dan ada free Wi-Fi

Friday, April 19, 2013

The Liebster Award

Nominated by Shu for The Liebster Award: Discover new blogs! Thanks ya! Jangan lupa untuk melawat blog beliau dan jengok-jengoklah her entry on TLA.

Syarat-syaratnya:

1. List 11 facts about yourself.
2. Answer the 11 questions given to you.
3. Create 11 new questions for the bloggers you nominate.
4. Thank the person who nominated you and link back to their blog.
5. Choose 5 bloggers with 200 or less followers to nominate.
6. Go to each bloggers page and let them know about the award.

Tuesday, April 16, 2013

Review: Etude House AC Clinic Daily Toner

Another review today. Kali ni review tentang AC Clinic Daily Toner dari Etude House. Toner ni salah satu item yang terdapat dalam trial kit yang aku beli kat Etude House. Dah habis dah pun pakai, sekarang ni tengah cuba range lain pulak. So let's start.

Wednesday, April 10, 2013

Wordless Wednesday #2

Samsung Galaxy S III mini La'Fleur Edition

  • 1.0GHz Dual Core
  • 4.0" Super AMOLED Touchscreen
  • 5 megapixel camera
  • Android 4.1 Jelly Bean

Teringin nak pakai phone ni. Dah termasuk dalam wishlist aku. Entah bila dapat memilikinya...

Thursday, April 4, 2013

Fakta tentang mekap

How long does your makeup last?

Korang tahu tak yang mekap kita guna tu mempunyai jangka hayat? Berapa lama korang gunakan mekap korang? Adakah sehingga tidak boleh digunakan lagi ataupun bila korang rasa ianya tidak sesuai untuk kulit korang lagi. Well, setiap jenis mekap mempunyai jangka hayat yang berbeza. Kat sini aku nak bagi guideline tentang jangka hayat sesetengah mekap yang kita semua gunakan.

Wednesday, April 3, 2013

Review: Etude House AC Clinic Daily Gel Lotion

Harini aku nak review pasal moisturizer Etude House dari range AC Clinic. Ini saiz percubaan dan bukan saiz asal. Beli dekat Etude House cawangan Berjaya Times Square (entry ni). Baru je habis guna. So aku nak kongsi pengalaman aku sepanjang menggunakan pelembap tu.

Tuesday, April 2, 2013

Haul #21: Recent cosmetics purchase

Salam sejahtera semua. Sorry guys sebab dah lama tak update blog. Bukan apa, kerja aku tidak mengizinkan aku berbuat demikian. Cuma sempat intai-intai je, tak sempat nak buat entry apa-apa. Anyway, I'm back. Hopefully lepas ni takde masalah lagilah ye...

Entry kali ni nak kongsi pasal my recent haul. Beli hujung bulan lepas. Takde apa sangat pun. Just beli toiletries je. Shall we start?