Tuesday, April 16, 2013

Review: Etude House AC Clinic Daily Toner

Another review today. Kali ni review tentang AC Clinic Daily Toner dari Etude House. Toner ni salah satu item yang terdapat dalam trial kit yang aku beli kat Etude House. Dah habis dah pun pakai, sekarang ni tengah cuba range lain pulak. So let's start.

Comes in a sturdy green plastic bottle with a twist cap. This bottle ada somewhat like open mouth untuk pengeluaran cecair. Typical Etude House trial bottle. Seperti toner yang lain, yang ni pun dalam bentuk cecair putih jernih. Disebabkan mulut botol tu terlalu terbuka, kena berhati-hati bila nak tuang atas cotton pad. Kalau tak, maka akan berlaku pertumpahan cecair.

AC Clinic Toner clarifies and soothes troubled skin for moist, cleansed sensation all day long. A water soluble moisturizer that keeps moisture for a silky and healthy skin. It cleanses gently dead skin and its impurities.

Something yang aku perasan lepas sapu toner tu kat muka. Muka terasa fresh dan tidak melekit compare to Skin:Malgem which is something that I don't like. Lepas tu pada cotton pad tu kita boleh nampak macam ada sedikit kotoran. Maybe lebihan minyak or kotoran. Dan ada bau macam lemon sedikit tapi tidak terlalu kuat.

NON COMEDOGENIC and contains Salicylic Acid and Retinispora. Ada sedikit alkohol tapi aku pakai okay je. Membantu sedikit dalam merawat jerawat tapi tak keseluruhannya. So aku still kena guna produk lain untuk merawat jerawat sepenuhnya.

Will I purchase it again? Maybe kalau tiada pilihan lain. For me, toner ni biasa je. Still lagi mencari toner yang sesuai.

No comments:

Post a Comment

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.