Wednesday, July 31, 2013

Pembelian yang tak dirancang

Ini sebenarnya cerita Sabtu, 2 minggu lepas. Masa tu aku tengah window shopping kat KLCC. On the way nak keluar dari sana, adalah seorang perempuan ni bagi aku pamplet dari Benefit. Ingatkan nak ambil pamplet tu dan terus blah je. Tapi boleh pulak kaki aku ni mengikut dia ke booth Benefit yang berada tidak jauh dari tempat aku ditahan tu. Huhu.. So much for avoiding lah sangat..

Tuesday, July 30, 2013

Bag of Love Julai 2013

Dah seminggu lebih tak update blog. Terlalu asyik sangat melayan drama Korea sampai rasa kurang rajin pulak nak update. Ini pun sebab aku dah ambil gambar untuk entry kali ni, nak tak nak kenalah buat entry. Kalau tak, terperap jelah gambar tu dalam kamera aku ni hah...

Anyway, back to today title. Bag Of Love July 2013. Mungkin ramai yang dah tahu pasal Bag Of Love nih. Ke ada yang tak tahu lagi?? Let me tell you now. Konsepnya sama macam beauty box yang lain (Wonderbox, MIVVA, Vanity Trove etc) dimana kita boleh subscribe setiap bulan pada harga RM39.90 je. Pastu boleh dapat dalam 4 - 5 sampel size beauty items. Kadang-kadang dapat 1 - 2 items in full size. Cuma bezanya ia bukanlah datang dalam bentuk kotak tapi dalam bentuk beg. Alah macam beg mekap tuh. Dan yang paling menarik sekali, setiap bulan adalah berbeza. Maknanya korang takkan dapat 1 beg yang sama setiap bulan. Best kan??

Wednesday, July 17, 2013

Wishlist Wednesday #2

Harini aku nak cerita pasal brand yang menjadi my second WW.

Siapa tak kenal Urban Decay?? Semua peminat tegar mekap mesti kenal nama tu. Aku dah lama tahu pasal brand ni tapi sampai sekarang belum berkesempatan memilikinya. Tengah kumpul duitlah katakan. So tak nak cerita banyak, jom kita check it out...

Monday, July 15, 2013

Mivvabox edisi Julai 2013

Dah beberapa bulan aku tak subscribe Mivva, so untuk bulan Julai ni aku pun subscribe lah. Ikutkan malas nak order tapi bila tengok teaser untuk Julai punya kat FB Mivva, terus aku subscribe.


Rooftop Prince -알리 상처 - Hurt MV (Ali)




Semenjak 2 menjak ni asyik mengulang dengar lagu ni.. Lagu sedih dari cerita Rooftop Prince. Jom layan...

Saturday, July 13, 2013

Sharing is caring #2

Friday, July 12, 2013

Sharing is caring #1

Tuesday, July 9, 2013

Haul #23: Body Shop, Watson dan Guardian

Ini adalah haul yang aku beli pada bulan lepas. Aku sekalikan supaya senang, tak payah buat entry berkali-kali.

Haritu Body Shop ada buat sale (2x setahun). Masa tu kan ada diskaun untuk semua item. Aku beli kononnya nak cukupkan rekod supaya dapat renew next year punya membership, tapi tak cukup jugak... huhu... Jom tengok apa yang aku beli.

Monday, July 8, 2013

Nuffnang CPC #5

Terima kasih kepada yang sudi klik iklan Nuffnang aku ni...

Friday, July 5, 2013

Gigi sensitif?

Siapa ada gigi sensitif? Alah bila kita makan atau minum benda panas atau sejuk, gigi or gusi kita akan rasa macam sakit atau ngilu. Pernah berlaku kat korang tak? Aku jarang sangat kena, tapi bila kena tu terasa ngilu semacan je gigi nih.

Thursday, July 4, 2013

Kisah poslaju #4

Tunggu dari tengah hari sampai ke petang, bayang van pun tak nampak. Buat penat tunggu je..

Wednesday, July 3, 2013

Wishlist Wednesday #1

Biasa tengok orang lain buat, tapi kali ni terasa nak buat pulak. Bukan selalu pun, takat nak cuci mata je... :P

So for my first WW for today is a brand called Real Techniques. Sesiapa yang suka mekap mesti kenal brand ni. Boleh dikatakan menjadi pilihan ramai jugaklah. Aku pun taklah baru sangat kenal, dah lama tahu pun tidak jugaklah. Tapi bila orang cakap berusnya best, so aku pun nak jugaklah cuba sebatang dua...