Sunday, December 27, 2015

Langkawi family day pt.2

Langkawi family day pt.1


Saturday, December 26, 2015

Haul #34: Sephora & Laura Mercier

Haul kali ini adalah haul untuk bulan September dan Disember 2014. Semuanya dari Sephora dan Laura Mercier. So kita mula dengan Sephora dulu yek.

Tuesday, October 27, 2015

Haul #33: Julai dan Ogos

Another haul for July and August.

Thursday, October 15, 2015

Haul #32: April, Mei & Jun

Akhir bulan April 2014 ada Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC. Macam biasalah, setiap tahun aku mesti pergi ke pesta buku ni walaupun takde apa-apa yang nak beli. Just browsing around, tengok buku apa yang menarik… Dalam tak nak beli buku pun sekali terbeli jugaklah 3-4 novel. Yang lain tu just majalah dengan buku motivasi je. Ada jugak beli buku masak tapi tak ambik gambarlah sebab segan nak tunjuk. Hehe..

Tuesday, October 13, 2015

Haul #31: Best Buy World & Luxola haul

Entry kali ini nak cerita pasal my haul from Best Buy World website. Untuk pengetahuan semua, kat website Best Buy World ni kita boleh purchase bermacam-macam branded makeup items. Dari saiz mini sehinggalah ke saiz besar (bergantung kepada availability). Dan yang paling best sekali, harganya lagi murah dari beli kat kedai (murah sikitlah). Kalau rasa nak try sesuatu brand tapi tak nak beli yang full-size, bolehla try beli kat Best Buy World. Cuma mungkin tak semualah benda ada. But they do update new stuff, so rajin-rajinlah masuk website tu yek.. ^_^

Sunday, October 11, 2015

Review: AC Clinic Daily Acne Foam Cleanser

Dah lama rasanya tak buat review. Itulah, bila "RAJIN" tak geng dengan aku... Nak buat review pun takde mood. Takat ambil gambar je, pastu terperap dalam PC...

Anyway, harini aku nak buat review pasal pencuci muka dari Etude House yang pernah aku beli suatu ketika dulu. Sebenarnya dah lama entry ni duduk terperap dalam draft je. Lama sangat terperap kat situ baiklah aku publish kan terus..

Sunday, June 14, 2015

Salam Jun 2015

Assalamualaikum. Nak wish selamat tahun baru dah masuk pertengahan tahun. Mana ada org wish selamat tahun baru pada pertengahan tahun, iye dak??

Dah lama benar tak update blog ni. Dah berhabuk dah pun.. Biasalah, penyakit M… Nak tulis blog pun takde idea, jadi blur… Kebetulan pulak camera memory card dah corrupt. Kena format balik. Habisla semua gambar dalam tu. Sempat save gambar sampai bulan Disember 2014 je. Lagi bertangguh lah nak update entry. Macam mana nak recover balik gambar dalam memory card tu hah?? Banyak pulak tu. Menangis tak berlagu dah ni. Huhuhu…

Aku baca blog Fyna haritu. Dia buat entry pasal The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge. Macam menarik. Terasa nak buat tapi nak kena tengok keadaan dulu bila boleh buat. Tambahan pulak tak lama lagi nak masuk bulan puasa. Entah rajin ke tak nak buat. Haish…