Sunday, January 31, 2016

Haul #42: September & Oktober

Haul untuk bulan September dan Oktober 2015

Saturday, January 30, 2016

Haul #41: Ogos

Bulan Ogos lepas banyak benda pulak aku beli. Itu yang kebelakangan ni banyak entry pasal haul. Inilah jadinya bila suka shopping, asyik entry pasal haul je memangjang. Sorry...

Monday, January 25, 2016

Shake n Take

Dah lama nak beli benda alah ni. Asyik tangguh je. Tunggu promotion. Ini pun beli kat Groupon. Smoothie Blender with 2x Detachable Travel Bottles (worth up to RM312) for only RM45. Dapat 2 botol pulak tu. Lepas tu boleh terus minum dari botol. Tak payah pakai gelas lain.

Sunday, January 24, 2016

Haul #40: Another stationery haul

Hahaha.. Sorrylah, sebab aku ni tak habis-habis beli stickers bagai. Sebab semuanya so cute... Cannot resist them. Semua ni untuk tampal dalam planner walaupun aku tak berapa reti nak decorate sangat.

Haul #39: Beauty stuff haul

A small haul from Mr. DIY, Sasa, Sephora and Guardian.

Sunday, January 17, 2016

Haul #38 : Pesta Buku & Jun

Haul bulan Jun dan kunjungan ke Pesta Buku Antarabangsa 2015 kat PWTC. Bermula pada 24hb April sehingga 3hb Mei. Antara event tahunan yang aku mesti pergi. Lagipun dekat KL, senanglah. Aku sempat pergi pada 30hb April tu je. Itupun sebab aku ambik cuti half-day. Hari lain memang aku tak sempat nak pergi. Ada hal. Tapi start 2016 dah tukar venue. Kat Serdang tak silap. Lagi jauh.... Entah boleh pergi ke tak...

Breena Beauty Face Luxe Brush

Kali ni aku nak share pasal berus mekap yang aku beli Breena Beauty. Masa mula-mula keluar tu, excited jugaklah sebab ada berus mekap Malaysian punya brand. So masa dia buat promosi untuk first brush tu, aku pun tidak lepaskan peluang untuk memilikinya sendiri. Maka aku pun belilah berus pertama Breena Beauty iaitu FACE LUXE BRUSH - B101. Buat masa ni dia out of stock. Tak tahu bila nak ada stock balik. Nasib baik aku sempat beli. Hehe..

Saturday, January 9, 2016

Haul #37: Huge stationeries haul

Sejak dah terjebak dengan planner nih, aku jadi excited nak hias bagai. Nak pulak asyik tengok youtube macam mana orang lain hias diaorang punya planner,lagilah aku bersemangat. Siap fikir lagi, macam mana nak hias, nak pakai apa, nak tulis dengan pen jenis macam mana.. Macam-macamlah... So bermulalah operasi aku mencari bahan untuk menghias planner aku yang baru beli haritu. Mostly aku beli kat kedai buku tapi ada jugak aku beli dekat Daiso, Mr. DIY dan Spotlight. So amaran kepada sesiapa yang sedang menbaca entry ini, ia mempamerkan lebih banyak gambar daripada perkataan. Beware. :P

Sunday, January 3, 2016

Haul #36: Bath & Body Works

Haul kali ini daripada Bath & Body Works dengan Typo. First time beli kat BBW ni. Sebelum ni cuma dengar dari orang je, tambahan pulak dia baru bukak kat Malaysia ni. Itu yang lagi bersemangat nak beli nih. Aku beli dekat BBW The Curve. So jom tengok apa yang aku beli.

Typo & Kikki K planner

Bila tengok orang pakai planner, aku pun gedik jugak nak pakai. :P Hehe... Actually sebelum ni aku pernah guna planner. Tapi sebab tak reti, maka ianya jadi tak menarik dan lepas tu aku jadi malas nak pakai lagi. Tapi lepas tengok orang punya planner dan beberapa video youtube tentang macam mana diaorang decorate diaorang punya planner, semangat tu semakin berkobar-kobar nak beli. So aku pun mulakanlah operasi mencari planner. Mula-mula beli Typo punya planner. Beli masa bulan Januari lepas. Itu pun dalam pertengahan bulan. Kemudian bulan Februari lepas aku beli satu lagi planner iaitu Kikki K Live Bright (discontinued). Lama jugak aku fikir. Sebab dah berkenan sangat dengan warna dan designnya, akhirnya aku beli jugak thru instagram seller. Memang excited jugaklah nak tunggu dia sampai.

Friday, January 1, 2016

Pristine cereal & Yogood muesli

Aku beli set Pristine dan Yogood ni sebab saja nak try, sedap ke tak. Biasa aku beli Nestle Fitness. Suka makan Clusters Banana-Nut punya. Selalu ratah gitu je, tak campur susu. So kali ni ubah angin, try benda lain pulak. Kalau sedap bolehla beli lagi lain kali. Untuk permulaan aku belilah kotak kecik dulu. Nak merasa je pun.

Haul #35: Sephora & Typo