Sunday, March 27, 2016

Haul #29: November dan Disember

Bila masuk hujung tahun ni mesti merata-rata tempat buat sales hujung tahun. Terutama sekali bila nak Krismas dengan masuk tahun baru. Macam-macam benda nak beli. Tapi bila dah sampai kedai, banyak sangat benda yang menarik sampai tak tahu nak beli yang mana satu. Bila dah beli macam-macam, masa ni lah dari ada duit kepada takde duit langsung. Pokai sebab banyak sangat shopping barang. Nafsu, nafsu...

Ni aku nak share haul aku untuk bulan November dengan Disember 2015. Sephora, Bath & Body Works, Daiso dan Guardian. Hehe :P

First of all, Tarte Holidaze set that consist of maracuja oil, Amazonian Clay 12-hour Blush in Fanciful and Lights, Camera, Lashes 4-in-1 mascara. Harga masa tu RM74 kalau tak silap.
Maracuja Oil

Amazonian Clay 12-hour Blush in Fanciful

Lights, Camera, Lashes 4-in-1 mascara

Second set from Tarte Holidaze. Yang ni blusher from Tarte. Dia ada 5 jenis blusher dalam satu palette. Fetching (rose), Dollface (cool pink), Prim (plum nude), Smashing (coral pink) and Beaming (apricot pink). Harga masa tu RM157. Suka packaging dia.

Seterusnya, Too Faced Melted Kisses & Sweet Cheeks set. Ada 3 jenis lipstick dan blusher. Deluxe Melted Lipstick in Fig and Deluxe Love Flush Long-Lasting 16-Hour Blush in Your Love is King, Deluxe Melted Lipstick in Peony and Deluxe Love Flush Long-Lasting 16-Hour Blush in Justify My Love and Deluxe Melted Lipstick in Nude and Deluxe Love Flush Long-Lasting 16-Hour Blush in Love Hangover. Harga RM126. Saja beli sebab nak try lip liquid Too Faced nih. Kecil je saiz dia.

Seterusnya, NYX Butter Gloss set. Ada 3 warna butter lippies, Vanilla Cream Pie, Strawberry Parfait dan Devil's Food Cake. Harga dalam RM46 je.

Seterusnya, Stila Eternal Love Liquid Lipstick set. Sebenarnya aku nak beli set satu lagi, tapi sayangnya tak sempat sebab dah habis. T_T So beli jelah yang ni. Ada 3 warna, Baci, Beso, Ricco. Harga RM70.

Next purchase from Sephora is NYX Soft Matte Lip Cream in shade Cannes. Harga RM30.

Seterusnya haul from Bath & Body Works. Aku beli 2 jenis lilin iaitu Merry Cookie and Marshmallow Fireside. Masa tu ada promosi beli satu dengan harga RM90. So aku belilah 2.

Yang ni pulak haul dari Daiso. Tak banyak pun, just 3 benda je.

Gel eyeliner in Lame Black

Eyebrow pencil in Natural Brown

Eyebrow pencil in Dark Brown
Yang ni beli kat Guardian je. Antara cleansing wipes yang aku selalu beli. Guardian Wet Wipes tu biasa je. Ada promosi, beli banyak sikit. Bifesta tu baru nak cuba. Ok jugaklah. Tak nipis dan lembut pada kulit. Boleh tanggalkan semua jenis mekap termasuk yang waterproof tu. Hehe..

Itu jelah haul untuk kali ini. Thanks for reading.

No comments:

Post a Comment

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.