Monday, October 10, 2016

Hermo & Sephora haul

Hermo haul lagi. Bila sekali dah terjebak, terus rasa nak membeli lagi. Tapi takdelah selalu. Pokai aku karang. Itu pun sebab berkenan dengan brand A’pieu tu. Yang lain tu cuma tambahan je. :P Sephora pulak ada black card member sale. Dapat 20% diskaun untuk black card member. Tapi taklah banyak pun aku beli. Cuma 3 jenis barang je. So kita mulakan dulu haul dari Hermo...

Hermo haul

1. A'pieu Sugar Melting Tint #PK02 - Bila tengok gambar swatch nya, rasa cantik pulak. Tu yang terus pilih yang ni tu. Tak pernah pakai lagi. (RM19.90)

2. Too Cool For School Marshmallow Puff - Saja je nak try sponge dia. Biasa-biasa je.. Taklah lembut sangat macam BB blender tu.. (RM17.20)

3. A'pieu Air Fit Nude Foundation #21 - Shade dia ada 2 jenis je. Light dengan natural kalau tak silap. Aku ambik shade light. Bila pakai muka aku nampak putih sangat, walaupun aku sapu bedak gelap sikit kat muka. Agaknya kalau pakai foundation ni sahaja, nampaklah muka jadi cerah semacam. Tapi lama-lama dia macam ikut warna kulit kita cuma nampak cerah sikit. Kalau muka jenis berminyak macam aku ni, kena set kan dengan bedak. Kalau tak muka akan nampak berkilat. Sapu bedak tu kuranglah sikit. Tapi still berminyak jugaklah. (RM35.90)

4. WLab Sebum Out Finish Powder - Pakai lepas sapu compact powder kat muka, tapi sapuan secara nipis takut nanti nampak tebal sangat. Walaupun bedak tu warna putih tapi bila pakai dan blend takdelah nampak putih. And then kulit terasa halus mulus je lepas pakai. Hehe.. (RM18.50)

5. The Face Shop Jeju Aloe Fresh soothing Gel - Dengarnya macam-macam banyak benda boleh buat dengan aloe vera ni. So aku pun belilah satu. Besar jugak bekasnya. (RM 15.00)

No comments:

Post a Comment

Strictly no spamming or porn comment or link. Thank you.